Reklam
  • Reklam
Maalesef yine şiddet!

Maalesef yine şiddet!

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yaşanan hekimlere şiddet olayı ile ilgili açıklama yaptı. Olayı kınayan Dr. Karaca, zanlıların hak ettikleri cezayı almalarını istediklerini belirtti.

09 Ekim 2019 - 15:00

Dr. Seyit Karaca açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Kendisine şifaya vesile olan ellere, basit gerekçelerle şiddet uygulayan magandalar kervanına birileri daha eklendi. Üzgünüz. Eğitim ve Araştırma Hastanemizin acil servisinde görevli iki meslektaşımız daha şiddet mağduru oldular. Gözaltına alındığını öğrendiğimiz zanlılar, umarız “tutuklu” olarak yargılama sonrası hak ettikleri cezayı alırlar. Fedakarca görevini yapan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin “hiçbir şey” bahanesi olamaz. Şu husus akıldan kesinlikle çıkarılmamalıdır; “hastaneler ölümü ortadan kaldıran yerler, sağlık çalışanları da dilediklerine ölümsüzlük dağıtan insanlar” değildir. “Ölüm” gerçeği fani olan hepimiz için eninde sonunda mukadder olan bir olgudur. Sağlık çalışanı, “önce zarar vermemek” prensibiyle hareket ederek hastasının sıkıntısını gidermeye çalışan insandır. Karşılığında sadece “teşekkür” bekleyerek, önüne gelen hastanın sıkıntısını giderip yaşam konforunu artırmayı amaçlayan sağlık çalışanları kesinlikle şiddeti hak etmiyor. Şiddet mağduru meslektaşlarımız Dr. Mustafa Öztürk ile Dr. Sami Maden nezdinde tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

 

İyileştirilmiş bile olsa, mevcut mevzuat bu türden olayların önüne geçecek nitelikte caydırıcı görünmüyor. Mutlaka yeniden ele alınıp caydırıcılığı artırılmalıdır. Umuyoruz bu olay sonrası atılacak adımlarla bu türden olaylar son bulur. Siyasete de çağrımız, yeni yargı reformunun konuşulduğu bugünler bu amaçla adım atılması açısından bir fırsattır”.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'