Makro Market işçileri haklarını istiyor

Makro Market işçileri haklarını istiyor

Konya’da Makro Market mağduru işçiler, tazminat hakları için bir araya geldi. Kararlılıklarını belirten Makro mağduru işçiler Zafer Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemde haklarını istedi

24 Mart 2019 - 16:36 - Güncelleme: 24 Mart 2019 - 20:13

Makro Market mağduru işçiler tarafından yapılan açıklamada, “Makro Market geçtiğimiz 2017 Ekim ayında konkordato talebinde bulunmuş ve süreç halen devam etmektedir. 6500 işçinin çalıştığı Makro Marketlerin Ankara, Kayseri, Konya, Samsun, Tekirdağ, Antalya, Mersin ve Malatya’da bulunan mağazalarının şu an tamamına yakını kapanmış, bazıları da Taze Market adı altında faaliyet göstermektedir. Kapanan mağazalarda çalışan binlerce işçinin yasal kıdem ve ihbar tazminatları ödenmemiştir. Konkordato sürecinde alacaklılardan bankalar, tedarikçi işletmeler ve devletin alacakları ile ilgili ödeme planları yapılmış, kararlar alınmış ancak öncelikli alacaklardan olan işçi alacakları ile ilgili bir karar alınmamıştır. Alın terimiz, geleceğimiz olan kıdem tazminatlarımızın ödenmemesi nedeni ile ilk başlarda birkaç bölgede birbirinden bağımsız ve kopuk eylemler yaptık ancak bu eylemler yeterince ses getirmedi. Bunun üzerine Nakliyat-İş Sendikası ile görüşmeye karar verdik. 24 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştirdiğimiz eylemin etkisi büyük oldu. Makro Market Genel Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika avukatı ve biz Makro Market işçilerini temsilen arkadaşlarımız katıldı. Böylece biz işçiler de taraf olarak bu sürece dahil olduk. Artık bizi yok sayamazlar, biz de bu sürecin parçasıyız, biz de varız” ifadeleri yer aldı.

“DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUZ”

Halkı Makro Market İşçileri ile dayanışmaya davet ettiklerini belirten mağdurlar, “Makro Marketler kapanırken bizim tazminatla birlikte ödenmeyen izin paralarımız da vardı. Bu hafta itibarıyla Makro Market işçilerinin tamamına yakınının ödenmeyen yıllık izin paraları Konkordato Komiseri tarafından hesaplarımıza yatırıldı. Eğer biz Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde bu mücadeleyi vermeseydik bugün bu paralar hesabımıza yatmayacaktı. Bir sonraki duruşma 26 Mart tarihinde. O gün de kitlesel olarak gideceğiz ve örgütlülüğümüzü, kararlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Bu yüzden işçi arkadaşlarımızdan ekmeklerine, geleceklerine, yasal haklarına sahip çıkmalarını ve 26 Mart’ta Ankara’ya gelmelerini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Fatih Talayhan

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0