Reklam
  • Reklam
Meram’da ‘Vefa Grubu’ çalışmalarına başladı
Reklam

Meram’da ‘Vefa Grubu’ çalışmalarına başladı

Koronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle Meram’da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan  vatandaşlar için hayata geçirilen ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ koordinasyon toplantısıyla çalışmalarına başladı. İlçede bulunan resmi kurumların başlarındaki isimlerin katıldığı toplantıda, salgının önünü alabilmek adına Meram’da gerçekleştirilecek hizmetler ve uygulamalar ele alındı,  kurumlar arası iletişimin arttırılmasına yönelik çalışmalar konuşuldu.                

23 Mart 2020 - 17:36

 Koronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle Meram’da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan  vatandaşlar için başlayan ‘Vefa hareketi’ koordinasyon toplantısıyla çalışmalarına başladı. Çalışmalar için oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ koordinasyon toplantısını Meram Belediyesinde gerçekleştirdi. Toplantıya Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram İlçe Jandarma Komutanı Sadettin Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Talat Arslan, Meram İlçe Sağlık Müdürü Muammer Özdemir, Meram İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Peker, İlçe Malmüdürü Mustafa Saydoğan, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Musa Özmen katıldı.

KAVUŞ; “HEM MERAM HEM KONYA İLK ANDAN İTİBAREN HAZIRLIKLIYDIK”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş toplantı öncesinde salgına karşı mücadelede belediyenin bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetler hakkında kısa bir bilgi verdi. 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasından ilaçlarının teminine, ilaçlamalardan kiracılarına verilen desteğe kadar belediyenin aldığı tedbirleri sıralayan Başkan Kavuş, “Salgın çıktığı andan itibaren hem Meram hem Konya hemen hemen her konuda hazırlıklı olduk. Kiracılarımızın kiralarını ötelemek yada almamak konusunda genelgeden önce encümen kararını dahi almıştık. Vatandaşlarımıza hizmet için onların istek ve taleplerini almak adına daha önce kurduğumuz ‘Bizim Meram Masa’mız kapsamında Cuma günü bir ekip oluşturduk. Bu ekip 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın isteklerini alarak kendilerine ulaştırıyor. Talep artarsa pasif durumda beklettiğimiz ekiplerimiz de görev bekliyor. Ama Meram 69 mahallesiyle büyük bir ilçe. Talep artarsa neler yapabileceğimizi de bu koordinasyon toplantısıyla belirlemek üzere bir araya geldik” diye konuştu.

ÇELİK; “EN İYİ HİZMET İÇİN KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON VE HABERLEŞME EN ÖNEMLİ KOŞUL”

Salgının bir an önce bitmesi adına devletin tüm birimleriyle etkili tedbirler almaya devam ettiğinin altını çizen Meram Kaymakamı Resul Çelik, bu tedbirlerin uygulayıcısının da kendilerinin olduğuna vurgu yaptı. En son gelen talimatla her bölgede ‘Sosyal destek, vefa destek grubu’ oluşturulmasının kararlaştırıldığını ifade eden Kaymakam Resul Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Talimat 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının evde giderilmesi ile ilgili. Sayın Başkan Mustafa Kavuş, salgın tehlikesi gündeme düşer düşmez kurumunu hızlı bir şekilde yapılandırarak hizmetlerine başladı. Kurduğu ekipler, iki gündür vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere yoğun bir çalışma sergiliyor. Yaşlı, kimsesiz ve kronik hasta vatandaşlarımız acil çağrı merkezini arayarak ihtiyacını bildiriyor. Belediyemiz de karşılıyor. Tabi bunun yanında diğer kurumlarımızın da imkan ve kapasitelerini devreye aldık. Kusursuz bir hizmet için kurumlar arası koordinasyon ve haberleşme de gerekiyor. Bu grubun bugünkü toplantısının amacı da bu.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1