NEÜ’den  Ereğli’ye Yeni Uygulama Merkezi

NEÜ'den  Ereğli’ye Yeni Uygulama Merkezi

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Ereğli Belediyesi arasında Ereğli’deki Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde bulunan taşınmazlar üzerine NEÜ Rektörlüğü tarafından yeni uygulama merkezleri açılması ile ilgili protokol imzalandı. Protokol kapsamında Ereğli’ye Uygulamalı Anaokulu, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi ve ÖSYM Büro-Yükseköğretim Derneği kazandırılacak.

28 Şubat 2019 - 16:09

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu Ereğli’ye hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu hatırlatırken, hizmet noktasında Ereğli’yi daha iyi bir noktaya getirmek için çalışacaklarının altını çizdi. Zorlu; “Kampüs merkeze biraz uzak. Bu yeni verilen imkânlarla temel amacımız halkın içinde olan bir Üniversite olmak. Sadece öğrenciye dokunan değil, Ereğli halkına da fayda sağlayan bir üniversite olmak amacımız. Bu bir başlangıç inşallah yakında daha iyi hizmetler de beraberinde gelecek. Bu başlangıca vesile olan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu yeni birlikteliğin gelecekte kalitesinin artarak devam etmesini umduklarını kaydeden Zorlu, yapılan bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’nun Milletvekilliği yaptığı dönemler de dâhil her zaman Ereğli için önemli çalışmalara öncü olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde, Necmettin Erbakan Rektörlüğüne tahsis ettiğimiz alanlarda başta okul öncesi, psikolojik danışmanlık hizmetleri, ÖSYM danışma merkezleri olmak üzere güzel tesisleri inşallah hem Ereğli’mize hem de Üniversitemize kazandıracağız.”

Bu çalışmanın uygulama merkezlerinin faaliyete geçmesiyle birlikte tüm Türkiye’de örnek olacağını kaydeden Özgüven, bu fırsatları değerlendirdikleri için Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu’ya teşekkür etti.

Açılması planlanan Uygulamalı Anaokulunda 36-72 aylık çocuklara hizmet verilecek olup, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine, araştırma, gözlem ve staj yapmaları hususunda olanak sağlanacak. Psikolojik Danışma Merkezi bünyesinde ise uzman psikolojik danışmanlar ve özel eğitim uzmanlarının tüm ilçe halkına hizmet vermesi planlanıyor. Bu Merkezde verilecek hizmetler arasında; çocuklara, ergenlere, rehberlik, sınav stresiyle başa çıkma gibi konular da yer alacak.

Protokol törenine Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Dilmaç, Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Ereğli Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Ergun Özgüven ve Ereğli Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Sevinç katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı