Reklam
  • Reklam
Rektör’dan 10. Yıl Mesajı

Rektör'dan 10. Yıl Mesajı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, 21 Temmuz 2010 tarihinde kurulan üniversitenin, 10. kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

22 Temmuz 2020 - 12:24

Rektör Prof. Dr. Zorlu, ilmi aramayı emreden bir medeniyetin mensupları olarak günceli takip ettiklerini, her zaman bir adım önde olmak için gayret sarf ettiklerini belirterek, gençleri; diplomasının cari hayatta karşılığı olan, ahlak, erdem ve karakter sahibi, iyi birer insan olarak yetiştirmek için uğraştıklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, 10. yıl mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl, mensubu olmaktan onur duyduğum Necmettin Erbakan Üniversitemizin kuruluşunun 10. yılını kutluyoruz.

Her ne kadar bu yıl onuncu yılımızı kutluyor olsak da yarım asırlık fakültelere, çok deneyimli akademik kadrolara ve dolayısı ile köklü bir geleneğe ve kültüre sahibiz.  Marka değeri yüksek, yenilikçi ve dinamik bir devlet üniversitesiyiz. O yüzden genciz, dinamiğiz, enerji doluyuz, biz, geleceğiz.

İlmi aramayı emreden bir medeniyetin mensupları olarak günceli takip ediyor, her zaman bir adım önde olmaya gayret ediyoruz. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi Necmettin Erbakan Üniversitesi diplomasının cari hayattaki karşılığı ile ilgileniyoruz. Global rekabete hazır bir insan gücünü önemsiyoruz. O yüzden uluslararasılaşmayı en önemli stratejik vizyonlarımızdan biri haline getirdik. Diğer taraftan bizler, gençlerimizi ahlak, erdem ve karakter sahibi, iyi birer insan olarak yetiştirmek için uğraşıyor, geleceğe yönelik çalışmalarımızı da bu bakış açısıyla sürdürüyoruz.

Değerli paydaşlarımız,

Gelecek neslin inşası noktasında Yüce Yaradan bizlere hizmet verme imkânı sundu, bunun için hamd ediyorum. Ancak makamlar geçicidir, aslolan ise baki olan şu kubbede hoş bir sada bırakmaktır.

Bizler, hem yöneticiler hem akademisyenler olarak; çocuklarımızın geleceğine rehberlik etme sorumluluğumuzu fevkalade bir şekilde yerine getirmek zorundayız. O yüzden, sosyal ve küresel gerçeklikleri göz ardı etmeden, çok boyutlu, kapsamlı ve disiplinli çalışmalarla bir gelecek perspektifi oluşturmamız gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz.

Rekabetin yoğun olduğu bir süreçte kaliteden ödün vermeden, hedeflerimizi bir bir gerçekleştirerek yolumuza devam ediyoruz. Öğrencilerimiz için en tercihe şayan fakültelere ve bölümlere sahip olduğumuzu düşünüyor, gelecekte daha da iyi bir noktaya geleceğimize yürekten inanıyorum.

Necmettin Erbakan Üniversitesinin tedrisatından geçmiş ve bugün bizimle bu yolu yürüyen gençlerimizin, meslek yaşamları boyunca, hiçbir düşünce ya da yönlendirmenin etkisi altında kalmayacaklarını biliyorum. Her şart ve durumda, adaleti savunacaklarını, hakkın üstünlüğünden ödün vermeden ve sahip olduğumuz değerler manzumesine bağlı kalarak görevlerini ifa edeceklerine inanıyorum.

Üniversitemizin, Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın ismine yakışır bir şekilde önce ülkemizde, ardından tüm dünyada adından söz edilen bir üniversite olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Necmettin Erbakan Üniversitemizin 10. kuruluş yıldönümünü kutluyor, Üniversitemizin değerli öğretim elemanlarına, kıymetli idari kadrolarına ve elbette sevgili öğrencilerimize başarılar ve esenlikler diliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'