Reklam
  • Reklam
Rektör Özçelik, Silah Fabrikalarını gezdi

Rektör Özçelik, Silah Fabrikalarını gezdi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya’nın Beyşehir ilçesi Üzümlü mahallesinde, av tüfeği ve silah üretimi gerçekleştiren firmaları ziyaret etti. Firmaların üretim tesislerini gezen Prof. Dr. Özçelik, firma yetkililerinden bilgi aldı.

29 Nisan 2019 - 11:14

Ziyarete, KTÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Kırıcı, Üzümlü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Durmuş Ali Özyörük ile öğretim üyeleri katıldı.

Ziyaretler kapsamında, güvenlik belgesine sahip, askeri amaçlı silah ve parça üretimi planlayan Balıklı Silah Sanayi, bölgenin en büyük firması olma özelliğini taşıyan Kral Silah Sanayi’nin üretim tesisleri gezildi. Rektör Prof. Dr. Özçelik ve beraberindeki öğretim üyeleri, ziyaretlerde, Balıklı Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Balıklı, Kral Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sütçü’den bilgi aldı. Prof. Dr. Özçelik, ayrıca Kral Silah Sanayi’nde PCP havalı tüfekle atış denemesi de gerçekleştirdi.

Daha sonra, Prof. Dr. Özçelik ve öğretim üyeleri, bölgede 9 mm tabanca mermisi üretimi gerçekleştiren Turan Silah Sanayi’nin tünel şeklinde tasarlanan 80 metre uzunluğundaki barut deposunu ve 2 bin metrekare alana sahip yeni fabrika binasının inşaat alanını inceledi. Rektör Özçelik, burada Turan Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdemirel’den bilgi aldı.

 “ZİYARETİMİZDE ÖNEMLİ İZLENİMLER ELDE ETTİK”

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, ziyaretlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Konya’nın tarım şehri olmakla birlikte savunma sanayi alanında da önemli bir potansiyel olduğunu söyledi. Bu anlamda, Konya’nın Beyşehir ilçesinde, savunma sanayi ve av sektöründe Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren firmalara ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Üniversiteler, ülkelerin gelişiminde önemli bir rol üstlenmektedir. Bu bakımdan katma değeri yüksek, ileri teknolojiye sahip üretimin artması ve gelişmesi için üniversite – sanayi iş birliğine büyük önem vermekteyiz. Bugün de Konya’nın Beyşehir ilçesi Üzümlü mahallesinde önemli bir üretim potansiyeline sahip silah sanayi alanında faaliyet gösteren firmalarımızı yerinde ziyaret ettik. Ziyaretimizde önemli izlenimler elde ettik. Gerekli iş birliklerini sağlama adına ziyaretlerimize devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu