SADAM’da yeni dönem başladı

SADAM’da yeni dönem başladı

Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM) Başkanlığına Prof. Dr. Murat Ertekin atanmasının ardından SADAM’da yeni dönemin başlamasıyla birlikte bir çok proje hayata geçiyor

25 Şubat 2019 - 15:02

SADAM’da Prof. Dr. Murat Ertekin başkanlığında yeni bir dönem başladı. Ertekin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde akademik faaliyetlerini yürütürken aynı zamanda ülkemizin toplumsal ve kültürel alanlarında gerçekleştirdiği konferansları ve yazılarıyla tanınıyor.  Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM) kurulduğu 2012 yılından itibaren özellikle lisans ve lisansüstü öğrencilerin akademik niteliklerini arttırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu özelliğiyle SADAM; 4 adet üniversitesiyle 120 bin üniversite öğrencisini misafir eden Konya’da, diğer sivil toplum kuruluşlarından misyon olarak ayrılmakta; ülkemizin geleceği olan üniversite öğrencilerinin milli ve manevi değerlerine bağlı, eleştirel düşünme becerisi yüksek, analiz ve sentez kabiliyeti olan, özgüven sahibi, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm üretebilen bireyler olmaları için faaliyetlerini devam ettiriyor.

İÇİŞLERİ İLE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIKLARINDAN TAM DESTEK

SADAM’daki faaliyetler içerisinde; İslami İlimler Dersleri, Nimet-i İslam Okumaları, ALES-YDS Seminerleri, Değer Okumaları, Arapça ve İngilizce akademik makale Okumaları, SADAM Dış Politika Kış Okulu, SADAM Ortadoğu Bölge Uzmanı Yetiştirmeye Yönelik Eğitim Programı gibi projeleri başta geliyor. Bu projeler aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından destekleniyor.  İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “SADAM Düşünce Okulu” projesiyle; toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek katılımcı demokrasinin yerleşmesine, toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine ve vizyonuna katkı sağlanması amacıyla üniversite gençliğinin girişimcilik ve liderlik vasıflarının yükseltilmesi amacıyla çalışmalar yapıldı.

İKİ BAKANLIKTAN İKİ PROJE

SADAM’da yapılan projeler arasında İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iki ayrı proje bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “SADAM Geleceğin Akademisyenleri” projesiyle ise, akademik kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencilerinin hızlı okuma ve anlama, analiz, sentez ve eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.  SADAM aynı zamanda stratejik düşünce merkezi özelliğiyle gerek düzenli olarak yayınladığı “SADAM Analiz Dergisi” ile gerekse de elektronik olarak yayınladığı raporlarla; ülkemizin ekonomik, politik, toplumsal ve kültürel alanlardaki güncel konularında yerli ve milli duruşuyla fikrini belirtiyor.

 

 

SADAM’A ZİYARETÇİ AKINI

 

ERTEKİN’DEN, ATAR’A ZİYARET

Prof. Dr. Murat Ertekin, göreve geldiğinden bugüne, sivil toplum kuruluşları ve ülkemizin eğitim-öğretim politikaları konularında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar’ı makamında ziyaret etti. Son derece faydalı geçen görüşmelerde SADAM’ın yeni dönemde gerçekleştireceği projeler görüşüldü. Yeni dönemde Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurslardan Hüsn-i Hat, Tezhip, Kaligrafi, Diksiyon, Ebru, Çini, Filoğrafi, İşaret Dili, Osmanlıca ve İngilizce kurs başvurularının 1-7 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini de bildirdi.

PEKYATIRMACI’ PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Başkan Prof. Dr. Ertekin’in göreve başlamasıyla birlikte SADAM’da yapılan proje ve faaliyetler de dikkat çekti. Yeni projeler ve devam eden projeler hakkında bilgi almak ve SADAM’a destek vermek için ziyaret gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı ve AK Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, Ertekin’den bilgi aldı. Oldukça verimli geçen ziyarette Pekyatırmacı, Selçuklu’nun her zaman ilim ve bilime değer verdiğini söyledi. SADAM’da yapılacak çalışmalar hakkında Selçuklu Belediyesi olarak destek vermekten onur duyacaklarını söyleyen Pekyatırmacı, “Selçuklu, Konya’da birçok eğitim projelerine ve okullara desteğini sürdürüyor. Bizlerde Selçuklu’nun bilim alanında ileriye taşıma gayreti içindeyiz. Bu uğurda SADAM’ın yaptığı projeleri beğeniyoruz ve üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ileten Prof. Dr. Ertekin, SADAM’ın her geçen gün ilerlediğini kısa zamanda Konya’nın yeni değeri olacağının altını çizdi.

KILCA’dan SADAM’A ZİYARET

AK Parti Karatay İlçe Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, SADAM’ın yeni Başkanı Prof. Dr. Murat Ertekin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak projeler hakkında bilgi aldı. Konya’nın eğitim ve bilime büyük önem verdiğini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Kılca, Karatay olarak her zaman SADAM’a destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Başkan Prof. Dr. Ertekin’den SADAM’daki projeler ve faaliyetler hakkında bilgi alan Kılca, yeni dönemin Konya’ya hayırlı olmasını temenni etti.

SADAM’ın bilimsel araştırmalarından, yeni projelerine kadar birçok konu hakkında Kılca’ya bilgi veren Ertekin, yeni dönemin dolu dolu geçeğinin altını çizdi. Konya’daki birçok bilimsel çalışmaya da katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Ertekin, kısa zamanda büyük projelere imza atacaklarını ifade etti.  Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ileten Başkan Ertekin, Kılca ve ekibine seçim çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı