Sahte Şeyh’e Konya’dan büyük tepki

Sahte Şeyh'e Konya'dan büyük tepki

Bursa Osmangazi Belediyesi'ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi'nde görev yaparken sahte fatura düzenlemekten cezaevine konan Mustafa Özbağ'ın Mevlevilik ve Mevlana ismini kullanmasına Konyalılardan tepki geldi

22 Ocak 2020 - 11:14 - Güncelleme: 22 Ocak 2020 - 11:19

Çanakkale'de yıllardır Mevlevi Üstadı olarak organizasyonların başmisafiri edilen Mustafa Özbağ, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Özbağ'ın kendini mevlevi şeyhi olarak tanıtması ve Mevlana'nın adını kullanmasının engellenmesi istendi.

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi'ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi'nde görev yapan Mustafa Özbağ (65) hakkında sahte fatura düzenlemek suçundan 18 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açıldı. 2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Ancak, bilirkişi raporu ve şahitlerin beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a Mahkeme Heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay'ın kararı onamasının ardından kamuya ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde kadınlarla baş başa sohbetler düzenleyen, rüyasında Atatürk’le sohbet eden, hakkında birçok iddia übulunan sahte şeyh Mustafa Özbağ, tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

Bursa Şehir Gazetesi'nin haberine göre, Tasavvuf  Üstadı olduğunu iddia eden Özbağ, hakkında 2003 ve 2004 yıllarında aynı suçlamalardan açılan davalar ise zaman aşımı sebebiyle düştü.

Hakkında kesinleşmiş 60 ay hapis cezası nedeniyle yurtdışına kaçmak isterken Atatürk Havaalanı’nda polis tarafından yakalanan Mustafa Özbağ, Çanakkale'de herkes tarafından tanınıyor. Özbağ, Tasavvuf Vakfı Çanakkale Bölge Temsilciliği ve Gelibolu Mevlevihanesi ile ÇOMÜ Kültür ve Sanat Evi olarak kendilerine tahsis edilen Fevzipaşa Mahallesindeki eski Ermeni Kilisesinde faaliyet gösteren ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu’nun da üstadı konumunda.

Çanakkale’de gerçekleştirilen farklı etkinliklerde boy gösteren Özbağ, Çanakkale Valiliği tarafından Gelibolu Mevlevihanesinde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine, Ramazan aylarında yine aynı yerde gerçekleştirilen geleneksel iftar buluşmalarına, Kurtuluş Savaşında oluşturulan Mevlevi Alayı anısına yapılan sembolik yürüyüş ile Mevlana ve Hoşgörü Yürüyüşü gibi çeşitli etkinlik ve söyleşi ile semah grubu gösterilerini hem organize ediyor hem de katılıyordu.

Çanakkale’de akademisyenlerden işadamlarına, memur ve bürokratlardan siyasilere, öğrencilerden kamu idarecisine kadar geniş bir kitle tarafından üstad olarak kabul edilen Özbağ’ın Çanakkale ziyaretleri ve etkinlikleri için söz konusu naylon faturaları kullanıp kullanmadığı, kullandıysa özellikle devleti kaç para zarara uğrattığı merak konusu oldu.

Osmangazi Belediyesi tarafından restore ettirilen Karabaş-i Veli Tekkesi’ni yıllardır istediği gibi kullanan ve belediyenin imkânları ile adeta dünyayı gezen sahte şeyh Özbağ, devletin kaynaklarıyla da lüks bir hayat yaşıyordu. Özbağ’la ilgili başta imar olmak üzere yüzlerce iddia bulunuyor.

Başında Mevlevi sarığı, sırtında Mevlevi hırkası ile Bursa ve Çanakkale'de tanınan şeyh görünümlü Mustafa Özbağ isimli sahtecilikten cezaevine konan şahsın Mevlana gibi bir değeri kullanmasına tepki gösteren Konyalı vatandaşlar, Konya Valisini, Büyükşehir Belediyesi'ni, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bütün sivil toplum kuruluşlarını Mevleviliği ve Mevlana’nın adını kullanmaması için göreve devet etti.

 

(Konya Olay)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0