Sanat M1’de hayat buluyor!

Sanat M1'de hayat buluyor!

Konya’nın ilk modern alışveriş merkezi olarak 2003 yılında hizmet vermeye başlayan  M1 Konya Alışveriş Merkezi, açıldığı günden buyana sanat, spor ve eğlence  alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

26 Haziran 2019 - 16:21

Düzenlenen bu etkinliklerle, kent kültürüne katkı sağlamayı ve ziyaretçilerinin alışverişini keyfe dönüştürmeyi amaç edinmiş olan M1 Konya Alışveriş Merkezi, özellikle gençlere destek olmak amacı ile gerçekleştirmiş olduğu “Sahne Gençlerin” , “Spor Olimpiyatları”, “Basketbol Turnuvası” gibi etkinliklerine bir yenisini ekledi.

Konya’nın Meram ilçesindeki Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlayıp sundukları, ünlü ressamların eserleri yeniden hayat buldu.

Liseli gençlerin performans ve sunum sergisi M1 Konya Alışveriş Merkezi ziyaretçileri tarafından beğeni ile izlendi. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin sunumla katkı sağladığı, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin performans ve canlandırma ile emek verdiği çalışmalarla Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa’sı, Frida Kahlo ve Van Gogh’un otoportreleri, Fahrelnisa Zeid’in Kadın portresi,Johannes Vermeer’in  İnci Küpeli Kız’ı, Rembrandt-Dr.Tulp'un Anatomi Dersi gibi eserlerin yanısıra  Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi,Picasso’nun Çapraz Kollar eseri gibi toplam 26 Türk ve yabancı ressamın tablosu hayat buldu.

M1 Konya Alışveriş Merkezi Müdürü Tamer Yılmaz, “Değerli öğretmenlerimizin ve öğrenci kardeşlerimizin emekleriyle oluşan performans sergisini ziyaretçilerimizle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduk. Bu projeye ev sahipliği yaparken, şehrimiz insanının sanat tarihi bilgilerine katkı sağlamayı ve öğrencilerimizin özgüvenlerinin artmasına destek olmayı amaçladık” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı