Sanat ve Tasarım da mezuniyet heyecanı

Sanat ve Tasarım da mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin mezuniyet töreni gerçekleşti. Tören sonunda ise “Efsunkar” adlı mezuniyet sergisi büyük ilgi gördü.

20 Haziran 2019 - 11:43

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Uçkun Sait Uçan, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Kılınç, Dekan yardımcıları, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Abdullah Yorulmaz, Kurumsal İletişim Koordinatörü Mustafa Kemal Yavuzyiğit, Öğretim Üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Mezuniyet programı, Moda Tasarımı ile El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Bölümünden mezun olan öğrencilerin hazırladıkları slayt gösterileriyle başladı. Program Moda Tasarımı ile El Sanatları ve Üretimi Bölümü’nde dereceye giren öğrencilerin konuşmalarıyla devam etti.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Kılınç yaptığı konuşmada, “ Bugün El Sanatları ve Tasarımı bölümünden 9, Moda Tasarımı bölümünden 13 tasarımcı öğrencilerimizi mezun edeceğiz. Yıllarca çok sayıda öğrencilerle çalıştık, hep nicelikten çok niteliğe odaklanmak için uğraşıyoruz. Amacımız bütün öğrencilerimizi kazanmak oldu bugünde bu amaca ulaştığımızı düşünüyorum.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise “Biz büyük bir üniversiteyiz, öğrenci sayısı itibariyle de Türkiye’de ikinci büyük üniversitesiyiz. Üniversitemizin kıymetli kadrosu ve devletimizin sağladığı imkânlarla, mezun durumuna gelmiş öğrencilerimiz için bu kıymetli günde aranızda bulunmaktan son derece memnumun. Öğrencilerimizin profesyonel ilgi alanlarında alanında yetkin hocalarımızla gerekli mesleki yeti ve yeteneklerle donanmaları için elimizden geleni yaptık. Bu öğrencilerimizden gittikleri yerde insani değerler ve manevi değerleri itibariyle de Selçuk Üniversitesi mezunlarına yakışır bir şekilde anne, babalarına güzel evlatlar olmaları şekliyle ve vatanlarını aydınlatan bir yıldız gibi parlamalarını arzu ediyorum. Zira bu ülkenin buna ihtiyacı var. Bu ülkenin büyük düşünen, geleceğin hesabını yapan etrafımızda bir sürü düşman varken birlikte kenetlenen gençlere ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Programda dereceye giren öğrencilere plaket, mezun olacak öğrencilere temsili diplomaları verildikten sonra kep atma töreniyle sona erdi.

Mezuniyet töreninin ardından Moda Tasarımı bölümü Öğr. Gör. Emine Esirgenler ve Araş. Gör. Dr. Mücella Özkan; El Sanatları Tasarımı ve Üretimi bölümünden Öğr. Gör. Şeyma Müge İba hocalarımızın danışmanlığında hazırlanan “Efsunkar” adlı mezuniyet sergisi düzenlendi.

Serginin danışmanlığını yapan Moda Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Emine Esirgenler, “Konya geleneksel dokuma ve giysilerinden yararlanılarak tasarımlar çalıştık. Bu tasarımlarla gençlere giyile bilirliği, sürdürebilirliği, yavaş modayı aktarmayı düşündük. Gençlerimiz Avrupa modasının etkisi altındalar bizdeki cevherleri bilmiyorlar. Bu projemiz bizim 2019 yılı Selçuklu Belediyesi projesiyle desteklendi, öğrencilerimize de maddi yönden büyük katkı sağladı.” Şeklinde konuştu.

Yoğun ilgi gören sergi, toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü