Reklam
  • Reklam
Savcı ve Komutandan KTB’ye ziyaret

Savcı ve Komutandan KTB’ye ziyaret

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, KTB’yi ziyaret etti. KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, borsanın işleyişi ve çalışmaları hakkında Başsavcı Solmaz ve Tuğgeneral Yaşin’e bilgi verdi.

29 Kasım 2018 - 16:20

Konya’ya atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Konya Ticaret Borsası (KTB)’ye iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, KTB Meclis Başkanı M. Namık Köklüsoy ve yönetim kurulu hazır bulundu.

Borsanın işleyişi hakkında Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin’e kısa bir bilgi veren, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, 1907 yılında kurulan KTB’nin tarıma ve tarımsal ticarete değer kattığını söyledi. Çevik, “Konya Ticaret Borsası cennet mekan Sultan Abdülhamid Han’ın fermanıyla kurulan Anadolu’nun ilk borsalarındandır. Medine Pazarı anlayışı ile kurulan Konya Ticaret Borsası; aldanmanın ve aldatmanın önüne geçen, tüccarı ve satıcıyı ortak bir platform da buluşturan, gerçek piyasa fiyatının oluşmasını sağlayan bir kurumdur. Dünyadaki borsacılık faaliyetlerini ülkemize ve şehrimize uyarlamaya; tarımsal ticareti belirli standartlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, elektronik satış salonunu ülkemiz tarımsal ticaretinin hizmetine 2011 yılında sundu. Yeni sistem satış salonu, spot işlemlere hız, güven ve kalite vurgusuyla yıllık işlem hacimlerine canlılık kazandırmıştır. Yeni piyasa yapısını; BorsaKonya Tarımsal Ürün ve Emtia İhtisas Piyasalarını kurarak hayata geçirdik. BorsaKonya, 36 farklı şehirden 16.500 üyesi ile Türkiye’de lisans almış depoların yüzde 56’sı ile anlaşma sağlamıştır. Türkiye Elektronik Lisanslı Ürün Senedi (ELÜS) pazarının yüzde 65’ini tek başına bünyesinde gerçekleştirerek tarımsal piyasalara kurulduğu 2014 yılından bu yana derinlik kazandırmaktadır. Konya Ticaret Borsası, ülkemiz ve diğer İslam ülkeleri açısından örnek gösterilmektedir. İslam hukukuna uygun işleyişe sahip tarımsal ürün ve emtialar üzerine düzenlenmiş finansal piyasalarını ortaya koyan, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığının gücü ve önemi de göz önüne alındığında borsamız etkin bir noktadadır” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kurumlar arası uyumun çok önemli olduğunu belirterek,  tarımda, sanayide, üretimde öncü şehir şehri olan Konya’ya hizmet etme adına gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlayacaklarını söyledi. Konya’nın büyük bir tarımsal potansiyeli olduğunu, Konya Ticaret Borsası’nın da bu noktada etkin bir konumda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Borsanın bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye çalışması ve tarımsal ticarette ilklere imza atması öncü bir kuruluş olduğunu gösteriyor. Borsa, işleyişi ve kapasitesi ile çok iyi bir yapıda. Bu anlamda KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik nezdinde tüm personele başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum ve bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum.”

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin de Konya’nın tarımsal açıdan önemli bir şehir olduğunu belirterek, Konya Ticaret Borsası’nın da gerek tarımsal üretimde gerekse hayvansal üretimde Konya ve ülke ekonomisine değer kattığını ifade etti. Bir asrı aşkın hizmet veren KTB’nin geldiği nokta itibariyle örnek bir işleyiş sergilediğini ifade eden Yaşin, “Borsa yönetimine ve çalışanlarına daha iyi hizmetleri şehrimize ve ülkenize kazandırmaları için başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KTB Başkanı Çevik, ziyareti anısına Başsavcı Solmaz ve Tuğgeneral Yaşin’e üzerinde, “Lâ Galibe İllâllah” yazılı çini işleme tablo hediye etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'