Selçuk’ta Beden Dili ve Etkili İletişim Semineri

Selçuk’ta Beden Dili ve Etkili İletişim Semineri

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Beden Dili ve Etkili İletişim Semineri’ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

27 Şubat 2019 - 12:44

Programa Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uçkun Sait Uçan, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Sezgin, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uçkun Sait Uçan, insanın eğitiminin yaşam boyu süren bir olgu olduğunu kaydetti. Eğitim ve öğretimin temel araçlarından birisinin seminerler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Uçkun Sait Uçan, “Seminerlerde, ihtiyaç duyulan bir konu üzerinde dinleyiciler hem bilgilendirilir hem de oluşturulan tartışma ortamı sayesinde konu ile ilgili olarak zihinlerdeki sorulara cevaplar aranır. Seminerlerin akademik, mesleki ve sosyal yönlerden gelişmemize yaptığı katkılar tartışılmazdır” dedi.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı ve Konuşmacı Prof. Dr. Mete Sezgin, iletişimin iki kişinin duygu düşünce ve bilgilerini paylaşarak birbirlerini anlama süreci olduğunu vurguladı. İnsanların birbirlerinin farkına vardığı andan itibaren iletişimin başladığını söyleyen Prof. Dr. Sezgin, bunları dış dünyanın, insanların kendi iç dünyasının, diğer insanların iç dünyasının ve evrendeki bütünlüğün farkına varma olarak nitelendirdi.

Yaşamda önemli olanın, hayata yepyeni ve farklı bir bakış sergilemek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sezgin, “İletmek istediğinizi karşımızdaki kişiye amaçladığımız biçimde iletebilmek, isteneni elde etmek ve beklenen tepkiyi oluşturmak, etkili iletişimin amacıdır. Şikâyetlerin çoğu iletişim eksikliğine bağlıdır. Kötü iletişim; zaman, müşteri, para ve sağlık kaybına neden olur. İletişimde amaca ulaşmak için, ‘Ne söylemek istiyorum? , Ne zaman söylersem, karşımdaki kişinin iletişim kaynakları açık olur? , Nerede hangi ortamda iletişimi başlatmam yerinde olur?’ sorularını cevaplandırınız” dedi.

Prof. Dr. Sezgin, seminerde “Beden Dili ve Etkili İletişim” konusunda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü