Selçuk’ta “Turizm Haftası” etkinlikleri yapıldı

Selçuk’ta “Turizm Haftası” etkinlikleri yapıldı

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Turizm Haftası” çerçevesinde, “Dede Korkut ve Kültürel Miras Konferansı, İlmek İlmek Anadolu Türk Halı ve Kilimleri Sergisi” etkinlikleri Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

18 Nisan 2019 - 13:17

Programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Oğuz, akademik ve idari personelin yanında çok sayıda öğrenci katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Dede Korkut’un Türk kültürü açısından bir kültürel miras olduğunu söyledi. Kendi çocukluk dönemlerinin Dede Korkut Hikâyelerini okuyarak geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Dede Korkut’un Türk Dünyası için ortak bir kültür olduğunu vurguladı. Dede Korkut gibi diğer bir manevi değerin Mevlana Celalettin Rumi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karabulut, kendisinin kaleme almış olduğu “… Gel” şiirini okudu.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Turizm Haftası, uluslararası alana giden yolda, toplumumuzun turizm konusunda farkındalığını arttırmak, iç turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikleri kapsamaktadır. Başkentler Başkenti, kadim başkentimiz Konya’da, 10 binlerce yıllık antik dönemin zenginliğinin ve Selçuklu medeniyetinin bilincinde olan bir bakışla ‘Turizm, medeniyetin altın anahtarıdır’ ve ‘Bin çiçekten bir kovana’ diyerek yenilikçi bir misyon ve vizyonla yola çıktık. Turizm Fakültesi olarak, kültürel miras kavramını temel alan çalışmalarımızla turizm alanına katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Oğuz, kültür aktarımı ve konuşmasındaki en büyük sorumluluğun aile ve okullara düştüğünü vurguladı. Kişileri topluma kazandıran en büyük olgunun “Kültür” olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mehmet Öcal Oğuz, gündelik yaşam ve konuşmada “Dede Korkut’tan” bahsediliyorsa Dede Kokut’un olabileceğini belirtti. Uygulamalı Halk Bilimi noktasında, ‘Yaşatma- Hatırlama- Uygulama ve Araştırmanın’ son derece önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Oğuz, UNESCO hakkında da bilgi verdi. Konuşmaların ardından hediye takdiminde bulunuldu.

Programda Konya Meram Mehmet Şükriye Sert İlkokulu Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi izleyicilerden büyük beğeni topladı. Hediye takdiminden sonra, “İlmek İlmek Anadolu Türk Halı ve Kilimleri Sergisi” gezilerek Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin hazırlamış olduğu yiyecekler, misafirlere ikram edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı