Seyahat Tutkunları Gezgin Zirvesi’nde Buluştu

Seyahat Tutkunları Gezgin Zirvesi'nde Buluştu

Türkiye’de seyahat dünyasının nabzını tutan Gezgin Zirvesi etkinliğinde gezginler bir araya geldi. Dünyanın farklı yerlerini keşfeden 34 gezgin, etkinlikte yol hikayelerini paylaştılar.

09 Mart 2020 - 11:40 - Güncelleme: 09 Mart 2020 - 14:33

Avrupa Rüyası katkılarıyla bu yıl 2.si düzenlenen Gezgin Zirvesi, İstanbul Sahne Beşiktaş’ta gerçekleşti. 7 oturum olarak gerçekleşen etkinlikte aynı zamanda gezgin dünyasında adından söz ettiren kişi, kuruluş ve markalara Gezgin Ödülleri adı altında ödül töreni düzenlendi.

 “İlham Veren Yol Hikayelerine Tanık Olduk”

Gezgin Zirvesi Genel Koordinatörü Gökhan Kuloğlu; “dünyayı gezen gezginleri yol hikayelerini ve deneyimlerini paylaşmaları için oluşturulmuş bir platform. Çevremizdeki gezginlerin istekleri ve önerilerinden yola çıkarak Avrupa Rüyası’nın katkılarıyla Gezgin Zirvesi’ni oluşturduk. İlk etkinliği 2018 yılında yapmıştık. 2000 aşkın dinleyici oturumlarımıza katılmıştı. 54 farklı gezgine söz hakkı vermiştik. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinlikte ise 34 gezginimize söz hakkı verdik. Bunlarından içerisinde rüzgarla, motorla, bisikletle, karavanla, yürüyerek, kamp yaparak seyahat eden gezginlerimiz yol hikayelerini anlattılar. Ender Saraç, Özlem Tunca Esirgenç, Alp Alper, Berrak Tangülü, Tanin Helvacı, Cemre Nur Meleke, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu gibi önemli isimleri de ağırladık.” dedi.

“Avrupa Rüyası İlk Günden Bugüne Gezginlerin Yanında”

Avrupa Rüyası kurucusu Salih Battalbaş “kurulduğumuz ilk günden bugüne gezginlerin ve dünyayı keşfetmek isteyenlerin daima yanında olan Avrupa Rüyası, dünyanın 62 ülke 185 şehrine turlar düzenlerken aynı zamanda kocaman bir gezgin ailesi biriktirdi. Avrupa Rüyası demek; gezmek, keşfetmek, paylaşmak, mutlu olmak ve gezginlerin yanında olmak demektir. Gezgin Zirvesi etkinliğinin 2. yılında da Avrupa Rüyası olarak, dünyayı adım adım gezen gezginlerin yanında olduk! Yeter ki anlatacak hikayeniz, paylaşacak yol deneyimleriniz olsun!” dedi.

Gezgin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gezgin Zirvesi’nin 2. yılına özel düzenlenen “Gezgin Ödülleri” töreninde 15 kategoride ödül verildi. 5-15 Şubat tarihleri arasında halk oylamasıyla kazananların belli olduğu ödüller 7 Mart’ta Sahne Beşiktaş’ta sahiplerini buldu.

Yılın Gezgin Dostu Seyahat Markası Avrupa Rüyası seçilirken, “Yılın Seyahat Yazarı” Burak Akkul, “Yılın Seyahat Fotoğrafçısı” Alp Alper, “Yılın Seyahat TV Programı” Dünyayı Geziyorum oldu. Diğer kazanan gezginler:

Yılın Seyahat Blogu – Sevil Mert

Yılın Youtube Kanalı – Emre Durmuş

Yılın Gurme TV Programı – Dünyanın Tadı

Yılın Bisikletli Gezgini – Hale Sargın

Yılın Karavanlı Gezgini – Mayavanlife

Yılın Motorlu Gezgini – Serkan Söğüt

Yılın Çocukla Gezgini – Özlem Demir

Yılın Doğa Gezgini – Emrah Koçer

Yılın Yürüyerek Gezen Gezgini – Dicle Doğan

Yılın Seyahat Kadın Girişimcisi – Cemre Nur Meleke

Yılın Seyahat Fenomeni – Gezgin Çift

Yılın Turizm Dostu Yazılım Firması - Webimonline

 

 

Kaynak: Gökhan Kuloğlu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü