SÜ Tıp Fakültesi 12. dönem mezunlarını verdi

SÜ Tıp Fakültesi 12. dönem mezunlarını verdi

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı 12. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, 150 tıp öğrencisi mezun olarak mesleğe ilk adımları attı

30 Haziran 2019 - 11:17

Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Başhekim yardımcıları, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, fakülte dekanları, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı

Programın açılışında konuşma yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Doktor Mahmut Sami Güney duygularını şöyle dile getirdi: "6 yıllık uzun ve meşakkatli eğitim sürecinin sonuna geldiğimiz bugün gurur ve mutlulukla diplomalarımızı alarak mezun oluyoruz. Hekimlik bütün toplum ve inanç sistemlerinde ilk insandan beri insan yaşamıyla olan yakın ilişkisi nedeniyle kutsal sayılan bir sanattır. Bizler de bu kervanın birer yolcusu bu ailenin birer ferdi olduğumuz bu andan itibaren omuzlarımızdaki sorumluluğunun bilincinde hocalarımızdan öğrendiğimiz bilgi ve beceriler ışığında toplumumuza yardımcı olacak olmanın gururunu yaşıyor. Allah’tan hastalarımıza vereceği şifada bizleri vesile kılmasını diliyorum"

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, "Birazdan diplomalarını alacak 150 genç meslektaşımız ile fakültemizden toplam mezun edip memleketimizin hizmetine gönderdiği doktor sayısı bin 101'e ulaşacak. Yüksek bilimsel nitelik ve tıbbi donanıma sahip 200 öğretim üyesi ve 380 araştırma görevlimizden oluşan akademik kadromuz, 179'u yurtdışı kaynaklı olmak üzere bin 282 öğrencimizin eğitim öğretimini sürdürmekte. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde yeni açılan Tıp Fakültesine alınacak olan 30 öğrencinin eğitimleri de fakültemiz tarafından gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dekan Prof. Dr. Göktaş, "Bir yandan bilgiyi ve bilimi yakından takip ederek alanınızda en iyisi olmaya çalışırken, diğer yandan mesleğinizi severek uygulayın. İyi iletişim becerilerine sahip, etik kuralları gözeten, hasta haklarına saygılı, hastası için kaygılanan, milli ve manevi değerlere sahip çıkan erdemli birer hekim olmaya gayret edin. Mesleğinize asla leke düşürmeyin. Milletimize, memleketimize ve tüm insanlığa faydalı bireyler, faydalı hekimler olarak yaşamınızı sürdürmenizi diliyor, sizleri sevgiyle uğurluyorum" ifadelerini kullandı.

Mezun olan öğrencilerin, meslek odasına üye olmasını tavsiye eden Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, mezun olan öğrencileri tebrik ederek mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diledi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Onurlu ve itibarlı bir mesleğin bugün ilk günü olarak hayata başlayan kıymetli öğrencilerimiz, açısından aslında bu mesleğin 6 yıl önce beyaz önlük giyerek başlatmıştık. Çok az fire vererek öğrencilerimiz, o günden bugüne kadar ilmek ilmek dokunarak yeryüzünde insanoğluna kendi rızası dışında eline sürme ve müdahale yetkinliği kazanan tek meslek gurubunun mensubu olmaya hak kazandılar. Onun için bu mutlu günde öğrencilerimiz tekrar tebrik ediyorum ve gösterdikleri başarılardan dolayı teşekkür ediyorum.  Çok kıymetli misafirler, Selçuk üniversitesi 11 Nisan 1975 yılında TBMM tarafından çıkarılan kararnameyle kurulan ilk 5 üniversiteden biridir ve o güne kadar kurulan 11 üniversite varken o gün bu sayı 16’ya çıkmıştır.  1982 yılına kadar çok fazla üniversite kurulmadı. Ama daha sonra kurulan sayılarla bugün için 206 üniversiteye ulaşmış durumdayız. Tabii eğitim öğretim alanında ülkemizin yürüttüğü milli eğitim başta olmak üzere faaliyetler birçok ortamda eleştirilmektedir bu eleştirilerin gerçeklik payı olmakla birlikte çoğu zaman haddi aştığı ve maksadının dışına da çıktığını bizzat müşahide etmekteyiz. Türkiye’de yükseköğrenimde bugün için 8 milyona yakın öğrenci bulunmaktadır. 160 bin akademisyen bulunmaktadır. 16 milyona yakın Milli Eğitim öğrencisinin de bulunduğu bir süreçte 24 milyon öğrencisi bulunan 80 milyonluk bir ülkede eğitim öğretime önem verilmediğini söylemek haksızlıktır. Bu ülkede yükseköğrenimin yetersiz olduğunu ifade edenler hep bardağın boş tarafına bakmaktadırlar. Şundan emin olun bu ülkenin yükseköğrenim kurumlarında yetişen çok sayıda değerli insan dünyanın dört bir tarafından bilim camiasında hizmet vermektedir. Biz yükseköğrenimde çok büyük başarılar koymak için gayret eden bir ülkeyiz ve kısa sürede bunun meyvelerini de toplamaya başlayacağız. Sağlık alanında bugün mezun ettiğimiz 150 arkadaşımız inanıyoruz ki bu ülkede en başarılı tabiplerinden birileridir. Biz çocuklarımıza güveniyor, inanıyor onlarla gurur duyuyoruz. Tıp mesleğine gönül veren fedakâr cefakâr biçimde 24 saat aralıksız sağlık hizmet veren meslektaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı

 Ailelere teşekkür eden Rektör Şahin, “Tabii ki bir değer tebriki siz aileler hak ediyorsunuz. Tıp mesleği zor bir süreçtir. Çocuklarımız bu zorlukları yaşamaktadır. Ama aynı zamanda masraflı da bir eğitim sürecidir. Aileler, olarak sizler kendi ihtiyaçlarınızı kısıp çocuklarınızın eğitimi için para harcadınız, yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Biz eminiz ki yetiştirdiğiniz gençlerimiz meslektaşlarımız ailesine milletine devletine büyük bir gönüllük içinde hizmet etmeye devam edeceklerdir. Sizlere başarılar diliyorum. Allah başınızı hep dik etsin asla mahcup olmayasınız. Kendinizden emin bir şekilde birlik ve beraberlikle mesleğinizi icra edersiniz Allah’a emanet olun" diye konuştu.

Tıp Fakültesi dönem birincisi Doktor Mahmut Sami Güney, yaş kütüğe isminin yazdığı plakayı çaktı.

 Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Mahmut Sami Güney diplomasını Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'den, dönem ikincisi Bengü Reyhan Botsalı babası Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı'dan, dönem üçüncüsü Orhan Orkun Alacam ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut'tan aldı.

Ardından tüm öğrenciler, dekanlardan, bölüm başkanlarından, öğretim üyelerinden ve ailelerinden diplomalarını aldı.

Tören sonunda öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, eşliğinde hipokrat yemini edip kep atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadılar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü