Reklam
  • Reklam
SÜ ve MEB arasında işbirliği

SÜ ve MEB arasında işbirliği

Milli Eğitim Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi arasında Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın (YÖS) yurt dışında tanıtılması ve bu sınavların yurt dışında Bakanlığa bağlı okullarda düzenlenmesine imkan sağlayan protokol imzalandı.

14 Şubat 2019 - 09:49

Milli Eğitim Bakanlığında düzenlenen imza törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin  ve beraberinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Eray Alper, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman katıldı.

Protokoller kapsamında 6 üniversite, Millî Eğitim Bakanlığının 16 ülkedeki okullarını Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı için sınav merkezi olarak kullanacak. Buralarda görev yapan öğretmenler de sınavlarda gözetmenlik yapacak. Millî Eğitim Bakanlığı, üniversitelerle yabancı uyruklu öğrenci sayısının artırılması için ortak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek. İmzalanan protokollerle, bu alanda iş birliğine gidilen üniversite sayısı 13´e yükseldi.

"EĞİTİMİN NİTELİĞİNİN ARTTIĞINI GÖSTERİYOR"

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, törendeki konuşmasında, biyoteknoloji ve bilim alanındaki gelişmelerin gelecek yıllarda daha da hızlanacağını, gençlerin bu değişime hazırlanmalarının ülkeler için büyük önem taşıdığını vurguladı. Türkiye´deki genç nüfusa dikkati çeken Safran, "Özellikle son yıllarda yurt dışına gönderdiğimiz öğrencilerde aradığımız özellik, gelecek yıllarda Türkiye ve dünyanın ihtiyacı olan mesleklere yönelik kendilerini hazırlamaları ve bu birikimlerini ülkemizde değerlendirmeleridir" diye konuştu.

 Ülkedeki üniversitelerde öğrenim gören yabancı öğrenci sayısının 114 bin 700 civarında olduğuna dikkati çeken Safran, yabancı öğrencilerin sayısının yükselmesinin eğitimin niteliğinin arttığını gösterdiğini söyledi. Yaklaşık 50 ülkede YÖS yapıldığını belirten Safran, "Protokollerle bu üniversitelerimiz hem daha sağlıklı sınavlar yapacak hem daha çok yabancı öğrenciyi Türkiye´ye çekecek." dedi.

Safran, 2023 Eğitim Vizyonu´na yönelik, eğitimin tüm paydaşlarından katkı beklediklerini sözlerine ekledi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokolle, yurt dışından ülkemize gelecek olan yabancı uyruklu öğrencilerin hem sayısı artacak hem de daha nitelikli öğrenciler gelecektir. Selçuk Üniversitesi olarak bu sürece katkı sağlayacak ve ülkemizin adete bir eğitim üssü olması noktasında çalışacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'