Tarımın kalbi Konya’da atacak

Tarımın kalbi Konya’da atacak

ASKON Konya Şubesi 19 Haziran 2019 tarihinde Konya’da Milli Tarım Zirvesi gerçekleştirecek. Üst düzey katılımların olacağı zirvede tarım tüm yönleriyle konuşulacak

06 Mayıs 2019 - 15:29

ASKON Konya Şubesi tarafından Haziran ayında Konya’da düzenlenecek Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi’nin ilk istişare toplantısı yapıldı.

Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak himayesinde gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ASKON Yönetim Kurulu ve programa destek verecek olan çok sayıda işadamı katıldı. 19 Haziran 2019 tarihinde protokol düzeyinde yoğun katılımın olacağı ve bir birinden önemli konuşmacıların bilgiler vereceği zirvenin amacı, ülke tarımının geleceğini belirlemek.

Programda Zirve’nin içeriği hakkında bilgiler veren ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Hayvansal Üretime Yönelik Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Bitkisel Üretime Yönelik Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Devlet Desteklerine Yönelik Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Türkiye de Bulunan Birlik ve Kooperatiflere Yönelik Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Tarım ve Gıda Sanayisine Yönelik Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Tarımsal Üretimin Verimliliğine Yönelik Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Tarımsal Üretim Girdilerindeki Maliyet Yükseklikleri Ve çözüm Önerileri, Üretici ve Tüketici Yönünden Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Planlı Tarımsal Üretimin Sorunları ve Çözüm Önerileri, Milli Tohumculuk Politikası nedir nasıl olmalıdır? Bitkisel Üretimde Tohumda Yapılanlar ve Yapılması Gerekenler Nelerdir? Hayvansal Üretimde Yerli Irk Geliştirme Çalışmaları Nedir ve Ne Olmalıdır? Yerli Tohum Üretimin Stratejik Önemi Nedir?

Dünyada Tohum Konusunda Yapılan Milli Çalışmalar Nelerdir? Türkiye’nin Kendine Has Dünya Pazarında Talep Edilen Tohumu Neden Yoktur? Ne Yapılmalıdır? Tarım İhracatı Dünya’da En Yüksek Olan Ülkelerin Türkiye’den Farkı Nedir? Çözüm Nedir? Dünyada Tarım Gıda Sektöründe Ülkemize Ait Markalar Yeterli Midir? Çözüm Nedir? Uluslararası Ticarette Ülkemize Ait Rekabet Edebilen Ürünler Kapsamında Neredeyiz? Çözüm Nedir? Uluslararası Ticarette Kenevir Üretiminde Rekabet Edebilir Miyiz? Çözüm Nedir? Türkiye Tarımının Alt ve Üst Yapısı Kenevir Üretimine Elverişli Midir? Çözüm Nedir? Uluslararası Ticarette Rekabet Edeceğimiz Ürünler Konusunda Devletin – Üniversitelerin – Özel Sektörün ortak çalışmaları ne düzeydedir? Çözüm Nedir? gibi başlıkların tamamını konuşacağız” dedi.

Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan da, Konya Valiliği olarak böylesine özel bir programa ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0