Reklam
  • Reklam
Tarımsal Destekleme Başvuruları Başladı

Tarımsal Destekleme Başvuruları Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya merkezde ve ilçelerde çiftçilere yönelik sürdürdüğü fidan ve fide desteklerinin 2020 yılı başvurularını almaya başladı. Başvuru dilekçeleri 31 Temmuz’a kadar Büyükşehir Belediyesi’ne, ilçe belediyelerine ya da muhtarlıklara teslim edilebilecek.

02 Temmuz 2019 - 14:50

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya tarımının gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve tarım projelerine desteklerini aralıksız sürdürdüklerini belirterek, 2020 yılı için planlanan tarımsal destekleme başvurularının başladığını bildirdi.

Başkan Altay, “Yüzde 50 hibe destekli yarı bodur elma, yarı bodur kiraz, asma, vişne, ahududu, böğürtlen, çilek fidesi ve malç naylonu, tıbbi aromatik bitkilerden olan kekik ve adaçayı destekleme başvuruları 1-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak. Çiftçilerimizin bu fırsatı kaçırmamasını arzu ediyorum. Müracaat dilekçeleri Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, ilçe Belediyelerine ve mahalle muhtarlarına teslim edilebilecekler” ifadelerini kullandı.

Yeni Büyükşehir Yasası sonrası tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için Konya’nın 31 ilçesinde 5 yılda 72 bin çiftçiye destek verdiklerini kaydeden Başkan Altay, sadece 2019 yılında 3 bin 240 çiftçiye 10 milyon 400 bin çilek ve 72 bin 550 adet meyve fidanı dağıtıldığının altını çizerek, tarımsal desteğin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru dilekçesine www.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'