Teknik Üniversite Konya’nın lokomotifi olacak

Teknik Üniversite Konya’nın lokomotifi olacak

Birlik Vakfı Konya Şubesi Yönetimi, Teknik Üniversite Rektörünü ziyaret etti. Vakıf Başkanı Abdi Parlak, Teknik Üniversite’nin Konya ve sanayisi için önemli bir boşluğu doldurduğunu belirterek, Konya’nın lokomotifi olacak üniversiteden beklentilerinin büyük olduğunu söyledi

05 Aralık 2018 - 12:15

Birlik Vakfı Konya Şubesi Yönetimi, Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’i ziyaret etti.

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Yönetim kurulu üyeleri Abdullah Atıcıgil, Hüseyin Eşgin ve Prof. Dr. Ömer Dereli ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’e görevinde başarılar diledi.

Birlik Vakfı olarak yaptıkları eğitim çalışmaları ile sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında Prof. Dr. Özçelik’e bilgi veren Parlak, “Geçlerimizin eğitimli, inançlı, vatansever, kültürlü ve çağdaş birer birey olarak yetişmeleri ve bu edeple vatana hizmet edebilmeleri için gençlerimize yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Ayrıca üniversitelerden hocalarımızın da katkıda bulunduğu ‘Her Cumartesi Birlikteyiz’ başlıklı konferanslarımızla da gençlerimizin tarihimiz, kültürümüz ve güncel meseleler konusunda bilinçlenmesine destek olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Bu konuda bize destek veren üniversitelerimize teşekkür ederiz” dedi.

Konya’daki üniversitelerin Teknik Üniversite ile tamamlandığını ve büyük bir boşluğu doldurduğunu bildiren Parlak, aynı bölümlerin diğer üniversitelerde de olmasına rağmen, Teknik Üniversite mantığının Konya sanayisi için lokomotif olacağını ve argeye verilen önemin artacağını kaydetti. Parlak, Konya sanayisi adına Teknik Üniversiteden beklentilerinin büyük olduğunu vurguladı.

Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik de Birlik Vakfı’nın etkinliklerini takip ettiğini belirterek, başarılar diledi. Konya ve büyük ilçelerdeki sanayi kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek, incelemelerde bulunduğunu ve bu kuruluşlardaki kapasite ve sıkıntıları tespit etmeye çalıştığını dile getiren Prof. Dr. Özçelik, “Amacımız, üniversite sanayi işbirliğini mükemmel bir şekilde sağlamak” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı