Tenekeci paşa yoğun bakımda

Tenekeci paşa yoğun bakımda

Anavatan Partisi Konya eski milletvekili ve devlet bakanlarından Abdullah Tenekeci(94) geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırıldı.

11 Mayıs 2020 - 21:15 - Güncelleme: 11 Mayıs 2020 - 21:33

Konya eski milletvekillerinden devlet eski bakanlarından Abdullah Tenekeci yaşadığı Alanya'da beyin kanaması geçirerek tedavi altına alındı. Edinilen bilgilere göre  dengesini kaybedip düşen Tenekeci, Alanya Başkent Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Tenekeci'nin beyin kanaması geçirdiği, ancak kanamanın azaldığı ve yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği, şuurunun ise açık olduğu öğrenildi.

ABDULLAH TENEKECİ KİMDİR?
General, Siyasetçi. Anavatan Partisi Kurucu Üyesi – XVII. ve XVIII. Dönem Konya Milletvekili – 45. ve 46. Hükümet Devlet Bakanı, 45. Hükümet Gençlik ve Spor Bakanı. 
1926'da Konya'nın Akören ilçesinde 1926 yılında  dünyaya geldi. Kara Harp Okulu, Hava Harp Akademisi, Yüksek Komuta Akademisi mezunu.
Jet Pilotu ve eğitmeni. 1974 Kıbrıs Hava Harekâtı Filo Komutanı, NATO (Shape) Karargâhı Subayı, Hava Harp Akademisi’nde Öğretmen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Generali olarak görev yaptı.
Anavatan Partisi Kurucu üyelerinden olan Abdullah Tenekeci, 1983 ve 1987 genel seçimlerinde ANAP’tan XVII. ve XVIII. Dönem Konya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 45. ve 46. Hükümetlerde Devlet Bakanı, 45. Hükümette Gençlik ve Spor Bakanı olarak yer aldı. Evli, 3 Çocuk. İngilizce biliyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı