Reklam
  • Reklam
Tıp Bayramı Haftasına Muhteşem Final

Tıp Bayramı Haftasına Muhteşem Final

Konya Tabip Odası’nın düzenlediği 14 Mart Tıp Bayramı haftası etkinliklerinin finali muhteşem bir konserle Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapıldı

19 Mart 2019 - 13:16

Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla “Türkü Yarenleri Korosu” türkü sevenlerle buluştu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca’nın da katıldığı konsere halkın ilgisi büyüktü.

Tamamen dolu olan salonda yaklaşık 1900 kişinin izlediği konserin sunumunu Dr. Mustafa Ulusoy, koro şefliğini Hüseyin Ağırcan yaptı. Aralarında doktorlarında olduğu çeşitli meslek gruplarından amatörce bir araya gelen ancak son derece profesyonel müzik icra eden Türkü Yarenleri Korosu, 3 saat süren konserde koro ve solo olmak üzere 25 eser seslendirdi. Konsere Ankara’dan katılan ve kabak kemani alanında üstad, Devlet Sanatçısı Uğur İbrahim Ömür’ün program sonunda söylediği sürpriz türkü dimağlarda ayrı bir lezzet bıraktı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı konserde yaptığı açıklamada, “Tabip Odamız bize bu konser teklifini sunduğunda elimizden ne gelirse yapalım diye düşündük. Şuan tamamen dolu salonu görünce gerçekten doğru bir karar verdiğimizi görüyorum. Başta Tabip Odası Başkanımız Dr. Seyit Karaca olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Tüm sanatçılarımızı saygıyla selamlarım” ifadelerini kullandı.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca ise yaptığı konuşmada “100. yılında 14 Mart Tıp Bayramı haftası etkinliklerinin finalini bu konserle yapıyoruz. Tam 7 gün süren etkinlik haftamızda bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederiz. Tüm organizasyonumuzu başarılı bir şekilde yürüten BİLKO A.Ş’ ye ayrıca teşekkür ederim. Bu hafta Yeni Zelanda’dan aldığımız acı haberden sonra konserimizi iptal etme konusunda çok durduk. Ama bizim türkülerimiz her duyguyu ifade ettiğinden dolayı acımızı türkülerle de ifade edebileceğimizi düşündük. Türkü sever bir insan olarak bu konserde bu güzel sizlerle birlikte olmaktan, salonu doldurmaktan dolayı heyecanlı ve mutluyum. Konseri iptal etmeyerek doğru bir karar verdiğimizi görmüş olduk” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'