TORKU kendi yoğurt mayasını üretti

TORKU kendi yoğurt mayasını üretti

Bir çiftçi kuruluşu olan TORKU çok önemli bir başarıya imza atarak kendi yoğurt mayasını üretti. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, "Yoğurdun mucidi milletimizin huzuruna kendi tesislerimizde üretilmiş maya ile hazırlanmış her şeyi ile bizim #Torku yoğurdumuz ile çıkmanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

06 Şubat 2020 - 22:39

Gıda sektöründe Türkiye'nin ve Konya'nın en önemli isimlerinden biri olan TORKU, kendi tesislerinde ürettiği maya ile hazırladığı yoğurdu piyasaya sundu. "Herşeyiyle bizim" sloganıyla çıkan yoğurt, tüketiciden de tam not aldı.

Konuyu, twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyuran PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, "Endüstriyel yoğurtların mayalarının tamamının ithalatla yurt dışından temin edildiği ülkemiz pazarında, yoğurdun mucidi milletimizin huzuruna kendi tesislerimizde üretilmiş maya ile hazırlanmış her şeyi ile bizim #Torku yoğurdumuz ile çıkmanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni ünetim yoğurdun tanıtımı için bir de kısa tanıtım filmi hazırlandı. TORKU'nun amaç ve hedeflerinin vurgulandığı tanıtım filminde, "Memleket için çalışmak, bu topraklar ve değerlerine sahip çıkmaktır. Bir çiftçi kooperatifi markası TORKU olarak, bu amaç doğrultusunda yüzde 100 yerli üretim yapmanın hassasiyeti ve azmi ile çalışıyoruz. Konya Gıda ve Tarım Üniversitemiz ile birlikte yürüttüğümüz Türk Lezzetleri projesi çerçevesinde yoğurdumuzun mayasını kendimiz üretmeyi başardık. Lezzeti yemek kültürümüzün birikiminden, mayası Anadolu'dan. Afiyet olsun. Sofranıza layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü