Ünlü Cazcı Jon Georg Balke, Konya’da Sahne Aldı

Ünlü Cazcı Jon Georg Balke, Konya’da Sahne Aldı

Hazreti Mevlana’nın doğumunun 812. yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 7’inci gününde, dünyaca ünlü Norveçli caz piyanisti, besteci Jon Georg Balke ve Siwan gurubu Konya’da sahne aldı.

30 Eylül 2019 - 09:52

Hazreti Mevlana’nın doğumunun 812. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nde Konya, ulusal ve uluslararası birçok sanatçı ve grubu ağırlamaya devam ediyor. Festivalin 7’inci gününde, dünyaca ünlü Norveçli caz piyanisti, besteci Jon Georg Balke ve Siwan gurubu konser verdi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonundaki konserde, Uluslararası bir topluluk olan ve liderliğini Norveçli klavyeci-besteci aranjör Jon Balke'nin yaptığı Siwan, ritim ağırlıklı enstrümantal sahne performansını, yeni solisti Cezayirli Mona Boutchebak ile taçlandırdı. Endülüs Klasik Müziği, Avrupa Barok Müziği ve Arap Müziğini içinde barındıran orta Avrupa ezgilerinin modern halinin sergilendiği konserde, Derya Türkan da kemençesiyle gruba eşlik etti. Ritim çalgılarda Pedram Khavarzamini’nin solo darbuka performansı ise dinleyicilerden alkış aldı. Konseri çok sayıda yerli ve yabancı turistin yanı sıra, Konya'da eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler izledi.

“Müziğimiz Mevlana’nın Öğretilerini İçeriyor”

Program sonrası açıklamalarda bulunan Balke, Türkiye’de düzenlenen festivallere daha önce birkaç kez katıldığını belirterek, Konya’ya ilk defa geldiğini ve bu festivalde yer almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Siwan grubunun Endülüs dönemi müziği yaptığını ve müziğin Mevlana ile aynı döneme denk geldiğini ifade eden Balke, yaptıkları müziğin Mevlana’nın öğretilerine çok yakın anlamlar içerdiğini de sözlerine ekledi. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ise, Balke ve Siwan grubu üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Türk Tasavvuf Musikisinin geleneksel enstrümanı ney ve çeşitli kültür yayınlarından takdim etti.

Festival kapsamında, dünyanın dört ünlü tenorundan biri olan Dağıstanlı halk sanatçısı Akhmed Akhmedov, 29 Eylül Pazar günü saat 20.30’da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda sahne alacak. 16. Mistik Müzik Festivali, 30 Eylül Pazartesi günü TRT tarafından Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilecek “Seher Yeli” özel konseri ile son bulacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü