Reklam
  • Reklam
Uzaylı olmayanın söz hakkı olmayacak

Uzaylı olmayanın söz hakkı olmayacak

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin düzenlediği “Atom Altında Neler Oluyor?” başlıklı konferansta CERN ve yaptığı çalışmalar ile atom hakkında çarpıcı bilgiler veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, 15 yıl içinde uzay çalışmalarını geliştirmeyenlerin dünyada söz sahibi olamayacağını söyledi.

09 Aralık 2018 - 15:54

Birlik Vakfı Konya Şubesi, “Her Cumartesi Birlikteyiz” konulu konferanslar dizisinde bu hafta Türkiye’deki uzay çalışmaları, CERN’deki faaliyetler ve atom konusunu ele aldı.

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen “Atom Altında Neler Oluyor?” konulu konferansta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, dünyada söz sahibi olabilmek için uzay çalışmalarında ilerlemek gerektiğini vurguladı. “15 sene içinde uzayda olmayanın dünyada söz hakkı olmayacak” diyen Yıldırım, “Çünkü artık her şey uzayda. Uydu bile uzayda. Uydu yapmanızın tek başına bir önemi yok. Uydu yapmak kolay, onu yaparız. Önemli olan kendi uydumuzu uzaya kendimizin göndermesi. Bu beka meselesi. Alacağımız çok yol var. Bu yolu da önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği müjde ile Uzay Ajansımız sayesinde alacağız” diye konuştu.

CERN’de yapılan çalışmalar, big bang ve atom ile ilgili bilgi veren Yıldırım, insanlığın atomu milattan önceki dönemlerden beri merak ettiğine dikkat çekerek, bilim adamlarının artık bölünemeyecek kadar küçük bir parça aradığını söyledi. Atom ile ilgili yapılan çalışmalar esnasında ilmin aslında ne kadar az şey bildiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Önce proton keşfedildi ve bölünemeyen parçacık olduğu zannedildi. Atomun yapısını oluşturan elektron, nötron, protonun büyüklüğü, bize boşluklar, hiçlikler dünyası içinde yaşadığımızı söylüyor. Bu Allah’ın yarattığı yüce bir kanun. Burada biz Müslümanlara önemli bir görevler düşüyor; bu da bilginin İslamileştirilmesi. Şu an fiziğin geldiği noktada standart bir model oluşmuş. Daha fazla bölünemeyeceği düşünülen 12 tane temel parçacık var. Dünyadaki her şey bu 12 temel parçacığın 3 tanesinden, ve bunları tutan bir yapıdan yapılmıştır. Bu da Rabbimizin gücüdür. Her parçacığın bir de anti parçacığı var. Bir maddenin parçacığı, anti parçacığı ile karşılaştığında birbirlerini yok eder. Evrenin çapı 13,7 milyar ışık yılı. Peki dünya buraya nasıl geldi? Büyük patlamayla. Yani Allah’ın ol deyip olduğu şekilde, Allah’ın verdiği enerji ile oluştu. Bir bütünün yalnızca yüzde 5’i evrendeki her şeyi içeriyor. Büyük patlama anında öyle bir enerji seviyesi var ki, hiçbir parçacık kendi başına hareket etmiyor. Bu patlamada 300 bin yıl geçtikten sonra ilk atomlar oluşuyor. 13,7 milyar yıl geçtikten sonra bugünkü toz zerresi kadar olmayan evrenin içinde toz zerresi kadar olmayan dünyanın içinde toz zerresi kadar olmayan insan meydana geliyor.”

Kalabalık bir davetli topluluğuna hitap eden Yıldırım, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı. Program sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım’a günün anısına tablo ve katılım belgesi hediye etti.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'