Reklam
  • Reklam
Vakalar çoğalınca Sanayide test başlatıldı

Vakalar çoğalınca Sanayide test başlatıldı

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’da sanayi işletmelerinde çalışanlara yönelik Kovid-19 antikor tarama testlerinin bugün itibariyle başladığını söyledi.

16 Haziran 2020 - 17:33

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Konya Sanayi Odası’nın koordinasyonunda yapılmaya başlanan tarama testlerinin işletmelere gidilerek, çalışanlardan yerinde numune almak suretiyle gerçekleştirildiğini kaydeden Kütükcü, sanayicilerin çalışanlarına yönelik tarama testi taleplerinin Konya Sanayi Odası tarafından oluşturulan pandemi.kso.org.tr adresinden toplandığı bilgisini verdi.

Üretim kararlılığımızı sürdürürken sağlığımızı da korumak zorundayız

Tüm dünya ekonomilerinde büyük şoklara sebep olan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye ekonomisinde de hasarlar açtığını, ancak Türkiye’nin bu süreci en iyi yöneten ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Kütükcü, şunları söyledi:“ Ülkemizin salgının ilk gününden bu yana, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gösterdiği üretim kararlılığı mutlaka devam etmelidir. Ancak üretirken de hem işverenlerimizin hem de çalışanlarımızın sağlığını korumak, güvenli üretimi öncelemek zorundayız.

1 Haziran itibariyle ülkemizde başlayan yeni normal döneminde, Konya’mızda sanayi üretiminin güvenle devamı için bugün itibariyle tarama testlerine başladık. Odamızın koordinasyonunda yürütülecek olan süreç, işverenlerimizin talepleri doğrultusunda devam edecek. Test yapılan çalışanlardan hiçbir ücret talep edilmeyecek. Çalışanlarına test yaptırmak isteyen işverenlerimiz, pandemi.kso.org.tr adresindeki formu doldurarak, taleplerini Odamıza iletebilirler.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'