Vali Toprak’tan  Sector Tarım’a ziyaret

Vali Toprak'tan  Sector Tarım’a ziyaret

Türkiye’nin en modern tesisiyle Avrupa standartlarında üretim gerçekleştiren Sector Tarım’ı ziyaret eden Vali Cüneyit Orhan Toprak, ülke ekonomisine ve Türk tarımına marka bir tesis kazandırdıkları için Sector Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kunduracı’ya teşekkür etti

20 Şubat 2019 - 15:05

Türkiye’nin en önemli tarım yatırımlarından olan akıllı üretim tesisi Sector Tarım AŞ’yi, Vali Cüneyit Orhan Toprak ziyaret etti. Sector Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kunduracı ve Genel Müdür Süleyman Terlemez,  Sector Tarım’ın girişimleri, markanın inovasyonları, yatırım ve sektörel gelişmeler hakkında Vali Cüneyit Orhan Toprak’a bilgi verdi.

Tesisin üretim alanında tüm operasyonları inceleyen Vali Toprak, hedefler ve markanın gelecek projeksiyonları hakkında detaylı bilgi alarak, Konya’ya, ülke ekonomisine ve Türk tarımına marka bir tesis kazandırdıkları için Sector Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kunduracı’ya teşekkür etti.

Avrupa Standartlarında Üretim

Özel sektöre, yerli ve milli üretime pozitif yaklaşımları için Vali Cüneyit Orhan Toprak’a teşekkür eden Kunduracı, ziyaretleriyle güç ve moral aldıklarını söyledi.

“Sector Tarım, akıllı üretim tesisinde Avrupa standartlarında üretim gerçekleştiriyor” diyen Kunduracı, şunları söyledi: “Tarım sektöründe 20 yıldır Konya’da hizmet veriyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan ve Türkiye’de tarım sektöründe önemli bir konuma sahip Sector Tarım, yeni kurduğu akıllı üretim tesisinde otomasyona dayalı Avrupa standartlarında üretim yapmaktadır.”

Kunduracı, “2002 yılında bitki besleme ilaçlarının satışı ile sektöre giriş yaptık. Türk çiftçisinin ihtiyacı olan tohum ve ilaç grubuna da girmeye başladık. Dünyanın çok önemli ilaç ve tohum firmalarının ilaçlarını Türk çiftçisiyle buluşturmaya başladık ” dedi.

Türkiye’nin En Modern Tesislerinden Biri

“İthalatımızın büyüklüğü ve dövizimizin dışarıya çıkmasından duyduğumuz rahatsızlık dolayısıyla 2010 yılında kendi üretim tesisimizi kurmaya karar verdik” diyen Kunduracı, “Fizibilite çalışmaları yapmaya başladık ve sermaye yapımızı oluşturarak 2014 yılında Konya 4.OSB’de şu an faaliyet gösterdiğimiz tesisimizin ilk taşını koyduk. Bir elimizde bitki besleme ve tohum, bir elimizde zira ilaç ürün parkımız ile Türk çiftçisinin müteşebbis ruhunu ardımıza aldık. Başından beri organik düşünceler ile ileri bakış açısında buluşarak inşa ettiğimiz üretim tesisimizi, tam 12 bin m2 kapalı ve 8 bin m2 açık alan olmak üzere 20 bin m2 lik Avrupa standardı ve modern teknolojisi ile ülkemize kazandırdık. 2016 yılının ilk aylarında Avrupa Birliği normlarına uygun tesisimizi devreye aldık. Sector Tarım Akıllı Üretim Tesisi, hammaddenin girişinden ürünün sevkiyatına kadar üretimin her aşamasında kaliteye önem veren bir sisteme sahiptir. Akıllı Üretim Tesisimiz çevreye ve insana saygılı bir üretim modeli içerisinde ve Avrupa Birliği normlarında inşa edilmiş Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olmuştur. Yaklaşık 20 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirmiş olduk. Doğal hayatın ve Türk tarımının sürdürülebilmesi, verimliliğinin artması için ithalat ve ihracat üretiminin her aşamasında bize düşen yükümlülükleri, titizlikleri yerine getiriyoruz. Yüksek değerlere ve etik üretim çizgisine bağlı kalarak, çalışanlarımızdan tedarikçilerimize, çözüm ortaklarımızdan nihai tüketicilerimiz olan çiftçilerimize kadar tüm dinamikleri koruyarak büyük bir aile olma yolunda ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Toprak: Konya’ya Yakışan Bir Tesis

Ziraat Fakültesi mezunu 3 gencin kurduğu tesisin geldiği nokta itibariyle dünya markası olmasının ülke için büyük bir değer olduğunu ifade eden Vali Cüneyit Orhan Toprak da şunları söyledi: “Tarım ve sanayi şehri Konya’ya yakışan bir tesis. Yerli ve milli ürün noktasında önemli bir başarı göstererek dünya markası olmak için çalışmaları gurur vericidir. Ar-Ge’ye önem vermeleri, yurtdışında üretim üsleri kurma hedefleri, üretim portföyünü genişletmeleri, Türkiye’nin sektördeki ithalatı azaltması yolundaki çalışmaları, en iyisi olma yolundaki hedefleri Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemlidir. Buradaki yatırım şunu göstermiştir ki, Türk özel sektör her zorluğu aşacak güçtedir. Yeter ki milli birlik ve beraberliği elden bırakmayalım. Böyle bir üretim tesisini Türk tarımına, Konya ve ülke ekonomisine kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Daha iyi işler başaracaklarına inanıyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü