Vali Toprak, Ziraat Seralarını gezdi

Vali Toprak, Ziraat Seralarını gezdi

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesini ve uygulama seralarını gezdi.

20 Ağustos 2019 - 13:58

Vali Toprak’a Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri de eşlik etti.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından Vali Cüneyit Orhan Toprak’a Ziraat Fakültesi ve uygulama seraları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bitki hastalıklarıyla mücadele ve Moleküler Bitki Bakteriyolojisi laboratuvarı hakkında Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş; tarla bitkileri tahıllar ve yemeklik baklagiller hakkında Prof. Dr. Ercan Ceyhan; tarla bitkileri ve  endüstri bitkileri hakkında Prof. Dr. Fikret Akınerdem  bilgilendirmelerde bulundu.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Bitki Islahı ve Tohumculuk Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Tarla Bitkileri Bölümü tarafından ülkemizde bitki ıslahı konularında yerli çeşitler geliştirilmesi, tohumluk üretimi ve teknolojisinin öğretilmesi, etik kurallara uyulması ve ıslahçı haklarının hem kurum hem de kişisel bazda korunması; yeni teknolojilerin izlenerek ıslahçılara kazandırılması, buna bağlı olarak sürekli yeni bitki çeşitlerinin tescil edilerek tohumculuk sektörüne ve çiftçilere ulaştırılması, Bitki ıslahı ve diğer tarım kollarında yurt içi AR-GE faaliyetlerinin özendirilmesi, mesleki eğitimin ve insan kaynağının geliştirilmesi, ülke içinde ve uluslararası bilimsel ve teknik işbirliklerinin artırılması, tüketici, gıda sanayicisi ve tohum üreticisi tercihi hedef alınan bitki ıslah sisteminin egemen kılınarak ülkemizin bitki ıslahı ve tohumluk üretimi açısından hedefleri olan bölgesel bir güç haline gelmesi için yapılan çalışmalar Vali Cüneyit Orhan Toprak’a Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ercan Ceyhan, Prof. Dr. Fikret Akınerdem, Doç. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş  tarafından anlatıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı