WTC Türkiye’ye ihracat pazarı oluşturuyor

WTC Türkiye’ye ihracat pazarı oluşturuyor

ASKON Konya Şubesi’nde konuşan WTC (Dünya Ticaret İş Geliştirme Konseyi) Genel Başkanı Ümit Kaya, Türkiye’nin ihracat pazarının artırmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi

29 Nisan 2019 - 11:14

WTC (Dünya Ticaret İş Geliştirme Konseyi) Genel Başkanı Ümit Kaya, ASKON Konya Şubesi’nde Konyalı işadamları ile biraraya geldi. Programa ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, şube yöneticileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, WTC’nin son derece stratejik bir kuruluş olduğunu belirterek, “Ülkemizin ihracatını geliştirmek adına WTC büyük önem taşıyor. Şube ağı, faaliyetleri ile çok önemli bir kurum. Bugün de Genel Başkanı Sayın Ümit Kaya’yı şubemizde ağırlıyoruz. Kendileri bizleri bilgilendireceklerdir. Şahsım ve ASKON Konya Şubesi adına Ümit bey ve tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Daha sonra konuşmalarına başlayan WTC (Dünya Ticaret İş Geliştirme Konseyi) Genel Başkanı Ümit Kaya da, 70 yerde ofisleri olan bir kuruluş olduklarına dikkat çekti.

Kaya, “Biz WTC olarak ülkemizin uluslararası alanda lobi eksikliklerinin giderilmesini sağlıyoruz. Dış ilişkilerde temel bağlantılar kuruyoruz. Her hangi bir bakanlığa bağlı hareket etmiyoruz. Biz bağlantıyı kuruyor, sonrasında bakanlığı devreye sokuyoruz. Yani biz öncü bir kuruluşuz” dedi.

Uluslararası piyasada ticarette Türkler’e güven duyulduğunu dile getiren Kaya, “Gittiğimiz her yerde gözümüze çarpan algı ‘Türkle iş yapılır’ yönünde. Bizim itibarımız var. Özellikle Osmanlı mirası ülkelerde bu ciddi boyutlarda. Bizi seviyorlar. Biz bunu fırsata çevirip, firmaları ihracata teşvik ediyoruz. Cumhurbaşkanımız kurumumuza ve bize çok büyük önem veriyor. Biz bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaya, Afrika pazarı ve Şangay İşbirliği Örgütü üyesi ülkeler üzerine ağırlık verdiklerini dile getirdi. Lojistik anlamda da çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Ümit Kaya, ucuz taşıma, alternatif yol noktasında kayda değer çalışmalar yapıp, ihracatçının maliyetini düşürdüklerini sözlerine ekledi. Program soru cevap şekliyle devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü