Reklam
  • Reklam
 “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği yapılacak

 “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği yapılacak

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda; İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edildiği belirtilerek. Şubat ayında yapılan etkinliklerin devamı niteliğinde yaya güvenliğini sağlamak üzere, 2 Ekim 2019 Çarşamba günü 13.00-15.00 saatleri arasında Konya merkez ve ilçelerde “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği düzenleneceği bildirildi.

30 Eylül 2019 - 13:20

Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla, başta okullar olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde etkinlik düzenlenecek.

Vali, İlçe Kaymakamları ile tüm kamu kurum ve kuruluşların amirleri her biri farklı yaya geçidinde bizzat yer alarak “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliğine katılım sağlayacak. Emniyet ve jandarma mensuplarının yanı sıra vatandaşlar da etkinliklere gönüllü olarak katılabilecek. Proje kapsamında hazırlanan el broşürleri sürücü ve yayalara dağıtılacak.

Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yazısında ise;

“Vali ve kaymakamlar tarafından yaya trafiğinin olduğu yerler başta olmak üzere; il ve ilçelerde görev yapan kolluk personeli okul ve yaya geçitlerinde görevlendirilecek. Trafik zabıtası olmayan kolluk personeline, yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğünün sağlanması ve yaya trafiğinin yönetilmesi için gerekli eğitim ve görevler verilecek. Ayrıca görevli tüm personel çarşamba günü 13.00-15.00 saatleri arasında yaya ve okul geçitlerinde hazır olacak. Görevlendirilen tüm kolluk personeli; il ve ilçe merkezlerindeki yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması, yayaların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi ve yayaların güvenli bir şekilde yaya geçitlerini kullanmalarının sağlanması amacına yönelik farkındalık sağlayıcı ve eğitici faaliyetler gerçekleştirecek.

Hazırlanan afiş ve pankartlar tüm il ve ilçe merkezlerindeki kamu kurum ve kuruluşlara asılacak. Etkinliğin yapılacağı yaya geçitlerinde görevli kolluk personeli tarafından hazırlanan el broşürleri sürücü ve yayalara dağıtılacak.  Ayrıca yaya güvenliğine yönelik hazırlanan video yaşam tünellerinde ve uygun yerlerde gösterilecek.

Vali ve kaymakamların koordinesinde yayalar tarafından yoğun olarak kullanılan ışıksız bir yaya geçidinde il ve ilçede görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin yönetici ve temsilcilerinin yanı sıra toplumda dezavantajlı grup olarak adlandırılan çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin de katılımı sağlanarak etkinlik düzenlenecek.  Bu etkinlikte dezavantajlı grupların trafikte yaya olarak karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla kampanya sloganın kullanıldığı döviz ve pankartların çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız tarafından taşınması gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.” denilmekte.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'