Cevap bekleyen sorular
Haşmet Öyken

Haşmet Öyken

Cevap bekleyen sorular

19 Aralık 2017 - 13:19

Bir süre önce DÖSİAD'a konuk olan Karayolları Antalya Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu Antalya'da yapılacak 46 proje için bugüne kadar 1.8 milyarlık yatırım yapıldığını ve Genel Müdürlük tarafından 8 milyar 270 milyon liralık yatırım projesinin yürütüldüğünü açıklamıştı.

Büyük yatırım!

8 katrilyonluk bir yatırımdan söz ediyoruz.Bu projelerin içerisinde Alanya'dan Konya'ya inecek kuş yuvası ve her kış geçit vermeyen Alacabel tünelleri dahildir. Tabii ki Çubuk Beli,Kalkan /Antalya arasındaki tünel ve yol yapımları var.

En yakın çalışmaları Burdur yolu üzerinde görüyoruz. Kepez kavşağı ile Çubukbeli arasına yapılacak 8 adet köprülü kavşağın birçoğunda neredeyse işin sonuna gelindi.Aylardır Döşemealtı bölgesinde yaşayan insanlar bu çalışmalara tahammül gösteriyor.

Yollar gidişli gelişli tek yöne çevriliyor. Asfalt çalışmaları devam ediyor. Köprü ayakları dökülüyor, ağaçlar sökülüyor!..Tüm bu çalışmaların arasına trafik ekipleri Kepez çıkışına kontrolleri, dönüş yoluna radarları koyarak işin suyunu çıkartıyor!...

Bu yolda rahatlatıcı bir trafik akışı kontrolü yerine cezalandırıcı bir sistemin bunca çalışmaların, inşaatın, eziyetin arasında neden ısrarla uygulandığını daha Döşemealtı’nda yaşayanlar anlamış değil!

Anlaşılmayanyalnız trafik ekiplerinin uygulaması değil.

Bugün ülkenin neresine giderseniz gidin yol, köprü, tünel yapan Bayburt inşaatın çevremizi şantiye alanına çevirmesi. Adamlar iş makineleri, kamyonları ve diğer araçları ile adeta etrafımızda cirit atıyorlar. Vatandaşın kullanım alanlarına köprü döküm atölyeleri kuruyor ne yaptıkları işin başlangıç tarihi ne bitiş tarihin belirten levhaları var.

Yani benim vatandaşım eziyeti çekiyor da bu eziyet hangi tarihte bitecek bilmiyor!

KARAYOLLARINDAN YANIT BEKLEYEN SORULAR

Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu yapımı tamamlanan köprülü kavşaklarda ışıklandırma çalışmalarına başlanılacağını söylemişti. Bu sözlerin üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Çıplaklı ve Organize kavşaklarının yapımı tamamlanmasına rağmen çevre ve ışıklandırma çalışmalarına bir türlü başlanmadı.Işıklandırma çalışmalarını, peyzaj ve çevre düzenlemelerini kim yapacak vatandaş bunu bilmek istiyor.

Bir diğer konu ise sökülen ağaçların yol üzerine sağlı sollu dikilip dikilmeyeceği. İki yol arasında yeşil bölümün ortadan kaldırılması ve toprağını çekilmesi ise kafalarda soru işareti!
Umarım bir yetkili bunlara yanıt verir.

Son Yazılar