Dünkü toplantı...
Haşmet Öyken

Haşmet Öyken

Dünkü toplantı...

11 Mayıs 2016 - 12:43

Manasız ve yararsız olduğumuzu hissettiğimiz zamanlar vardır.

Kendimizi değersiz hisseder ve sevilmediğimizi düşünürüz. Hayal kırıkları ile dolu hayatımızda neden isteklerimizin hiç gerçekleşmediğini merak ederiz.
Cevaplar ararız, bulamayız genellikle…
Cevaplar vardır aslında…
Kendimizi yararsız bulduğumuzda bile çok yararlı işler yapmışızdır.
Sevilmediğimizi sandığımızda sevilmişizdir.
Değersiz olduğumuzu düşündüğümüzde değerimizi bilenler mutlaka çıkmıştır.
Birçok hayatı aynı anda kıpırdatan o sihirli rüzgarı aynı anda yaratmada bizim de farkına varmadığımız büyük bir rolümüz olmuştur.
Tanrı istediklerimizi gerçekleştiğini nasıl bir hayatımızı olduğunu gösterseydi belki istediklerimizin gerçekleşmemesi için dua ederdik.
Hayat muhteşemdir. Cevabı ve sırrı kendi içinde saklıdır. O hayatı hep birlikte oluştururuz. Bazen rolümüzden şikayet ediyorsak bu da rolümüzün kıymetini bilemememizdendir….!

Konysiad dönem başkanı Av. Bora Terzioğlu olağan toplantılarında konuklarından önce hayata dair konuşmalara başlamış. Geçen toplantılarında yoktum. İlgi görünce bu toplantı da yukarıdaki konuşmayı yaptı.
Giriş sevgili başkandan gerisi benden….
Antalya’da iş adamları örgütlerini hep desteklemişimdir. Bunların içerisinde DÖSİAD ve KONYSİAD’ın neredeyse kuruluşlarından bu yana içlerindeyim.
Topluma dinamizm getiren, bu sivil toplum örgütleri hem iş adamlarını bir çatı altında tutuyor hem de toplum adına ciddi görevler üstleniyorlar. Soruyorlar, sorguluyorlar…
Konysiad’ın dünkü toplantı konuğu Vali Muammer Türker’di.
Başkan Terzioğlu, Vali bey’e hem sivil toplum kuruluşlarının politika oluşturma süreçlerine dahil edilmelerini istedi , hem karşılaşılan sorunlarda el ele çözüm üretilmesini önerdi hem de şehrin hallerini sordu. Tünektepe de ki teleferiği, Konyaaltı sahilini, trafiği, Expo’yu, Boğaçay projesini…
Belki de bu kent yöneticileri ile kent yaşayanlarının buluşmasındaki en önemli nokta, bir ev sahibi misafirlikten öte olmalı.
Yeri geldiğinde kent yöneticileri sorgulanmalı.
Dün başkan Terzioğlu’nun dediği gibi,
İş adamları Antalya’nın refah seviyesinin yükseltilmesinde yapılacak çalışmalara katkı sağlamalı.
Ancak, yöneticilerde, Antalyanın tarihi dokusu, yerel ve evrensel değerlerin korunmasında azami hassasiyet göstermeli…
Konysiad’da ki dünkü buluşma keyif verdi.
Hem başkan Terzioğlu’nun hayata dair söyledikleri. Hem ne istedikleri hem de Vali bey’in konuşması.
Vali Muammer Türker, Expo da ki kültürel aktivitelerin planlanıp duyurulmasındaki sıkıntıyı acımasızca eleştirdi. Ne yazık ki diye bitirdiği Expo konusunda bir iki laf da ben edeyim;
EXPO, olup bitenleri istihdam ettikleri bir iki gazeteci arkadaşımızın üzerinden yerel gazeteciler aracılığıyla yapmaya çalışmaları yanı sıra Expo çalışanları sosyal medyayı kullanarak ‘reklam’ çalışmaları yapıyorlar…
Böylesine büyük ve pahalı bir projede amatör ruh değil yapılanlar….!
Böyle giderse bu gün yazmak istemediğimi yarın yazarım!...

Son Yazılar