OHAL’de gereğini neyse…
Haşmet Öyken

Haşmet Öyken

OHAL’de gereğini neyse…

23 Temmuz 2016 - 13:06

OHAL’de yakalanıp sorgulanacaklar ki bizde öğreneceğiz!

 

Paralel çete’nin Antalya kasası Nevzat Ayvacı’nın damadı İzzet Bayar’ı Korkuteli’nde saklandığı tavan arasında dertest ettiler.
Ümre’e dedi gitti. Meğer gitmemiş. Eğer gittiyse darbe öncesi gelmiş.
Ne kadar kötü, fare gibi bir evin tavan arasına saklanmak.
Gazetedeki fotoğrafına acıyarak ya da anlamsız bakanlar var, ama inanın eğer bu darbeciler başarılı olsalardı karşımızda ‘Beni nasıl buldunuz’ diye yumuşak yumuşak soru soran birisi yerine başka bir kişilikle karşılaşırdınız.
İzzet Bayar’ı darbe sonrası hangi komutanlığa atayacaklardı belki bunu ileride öğreniriz ancak, Bayar konuşacak olursa yakın siyasi tarihimizdeki kırılma noktaların da öğreneceğiz!
17 Aralık süreci ile paralel yapının yönetenleri bitirecek tüm yolları denemeye kalkışması ile kurulan ortaklıklar, işbirlikleri ve paralel yapıdan medet umar bir siyasetin oluşmasına hepimiz şahit olduk.
OHAL’de işte bu sürecin oyuncuları yakalanıp, alınıp götürülüp sorgulanacaklar ki kim kiminle işbirliği yapmış, hangi kaleler ihanetle ele geçirilmeye çalışılmış öğreneceğiz.
15 Temmuz gecesinden bu yana Fetö çetesinin ülkemizde yaptıklarını ve yapmaya çalıştıklarını dehşetle izliyoruz.
Halkının üzerine bombalar yağdırtan bu hainlerle kimlerin işbirliğini yaptığını gördükçe öfkeleniyor, lanet yağdırıyoruz.
İhanet yeni değil. Bugün bu kanlı darbeye kalkışanlara günlerce yataklık edenler vardı.
Halkı yönlendirecek medya gücünü ahlaksızca ele geçirenler, asılsız haber ve anketlerle, Pensilvanya hainini övenler, o’nun iblis düşüncelerini yayanlar.
Bakmayın şimdi demokrasiden bahsedip darbeleri kınadıklarına.
Hepsi korkularından birer maske taktılar o alçak suratlarına.
Hiç kimse bu işbirliklerinin hesabını vermeden sokaklarda, meclislerde cirit atamayacak!
Halkın karşısına tankıyla, topuyla dikilenler nasıl vatan hainliğinden yargılanacaksa, yataklık edenlerde vatana ihanetten yargılanacak.

Son Yazılar