Avrupa sesleri...
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Avrupa sesleri...

15 Mart 2016 - 11:22

Artık Konyaspor iyi oynuyor, teknik kadro şöyle yapıyor, yönetim para organizasyonu iyi yönetiyor diye yazmanın bir anlamı kalmadı.

Ne kadar olumsuzluk olursa olsun,  futbol "netice" oyunu olunca, Konyaspor da bu neticeyi elde ettiğine göre, bundan sonrası için bir şeyler yazılmalı diye düşünüyorum.

Ligin henüz 3. haftasında homurdanmaların yaşandığını ancak arka arkaya gelen başarılı sonuçların ardından Konya topyekun bir araya geldi. Taraftarın Türkiye'de her maç sonrasında "örnek" olarak her spor programında konuşulur hale gelmesi, futbolcularında bu taraftara layık olabilme adına sahada güzel işler yapmak için mücadele etmesi, Aykut Kocaman’ın kupada farklı ligde farklı kadroyla çıkarak tüm futbolcularına güvendiğini göstermesi ve ardından da hem kupa da hem de ligde olağanüstü işlerin ortaya çıkması tabii ki her kesimi mutlu ediyor.

Geçen gün Ankara idim. Hızlı trenden inip,  taksiye bindim. Taksi şoförü Konya'dan geldiğimi anlayınca, "Maşallahınız var. Takımınız da bu sene çok başarılı, tebrikler" demesi tabiri caizse havaya girmemize neden oldu. Hafiften gubuzlanmadım desem yalan olur. Konyaspor'un bu başarısı Ankara’da konuşuluyorsa, İstanbul'da konuşuluyorsa mutlaka ki başka şehirlerde de konuşuluyor olmasından daha güzel ne olabilir ki?

Yeşil beyazlılar, 2016 yılında rekorları kırma adına her hafta olağanüstü başarılara imza atmaya devam ediyor. Son olarak, Gaziantep deplasmanından da 3 puanla gelmesi, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 6'ya çıkarması, sona doğru gelirken, Avrupa seslerinin daha çok, daha gür çıkmasında büyük vesile oldu.  Bu hafta sonunda da Başakşehir ile Konya'da mücadele edeceğiz. Taraftar gruplarının sosyal medya üzerinden hemen harekete geçerek, en az 30 -35 bin taraftar toplama adına yaptıkları girişimler bu şehrin futbol da bir araya gelmesi için güzel adımlar. Tabii başarı birlikteliği beraberinde getiriyor. Umarım bu hep böyle devam eder...

Geçen yazımda da bahsetmiştim. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’le randevu konusunda anlaşamasak da Konya'ya kazandırdığı bu güzel eser için bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü bu eserle birlikte taraftarlarımızın birlikteliği sağlandı, bu tesisler birlikte başarı elde edildi, edilmeye de devam edecek inşallah. Spor kamuoyunda Konya'nın vizyonunun değişmesinde, her hafta konuşulmasında vesile olması gerçekten takdire şayan.

Konyaspor'a gönül veren on binlerce kişi, sadece takımlarına destek vermekle değil, taraftarların nasıl davranması gerektiği konusunda da önemli davranışlar sergiliyor. 90 dakika maçı yaşayan, çeşitli koreografiler yaparak adlarından sıkça bahsettiren taraftar, güvenlik anlamında da büyük özveri gösteriyor. Tabi bunda alınan güvenlik önlemleri de önemli. Hem emniyet teşkilatımız hem de HMG özel güvenlik şirketinin  maçtan saatler öncesinde her kapı girişinde, koridorlarda, tribünlerde ve saha içinde gerekli önlemleri alarak her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için attıkları adımlar Konya'nın, Konya taraftarının ve stadyumun reklamını yapmasında önemli bir payda. Belki şu ana kadar yaşanmadı ama olası bir durumda Türkiye'nin en başarılı taraftarları olan bu kişilerin nasıl davranması gerektiği konusunda da çeşitli çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Basınla, polisle sık sık bir araya gelen taraftar grupları, aralarındaki bazı çatlak sesleri de nasıl kapatması gerektiği konusunda da önemli adımlar atmış durumdalar.  Bunun da devam edeceğini umuyoruz...

Son Yazılar