Reklam
  • Reklam
Cesur olmazsan kazanamazsın
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Cesur olmazsan kazanamazsın

09 Şubat 2016 - 10:24

En başarılı sezonunu geçiren yeşil beyazlılar, Galatasaray'a karşı fobisini kırarak, tüm spor kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor.

Konyaspor, Galatasaray'dan deplasmanda aldığı bir puanla, rakibinin çok zor olan şampiyonluk yolunda ilerlemesine ağır bir darbe vururken, hafta içerisinde yine İstanbul'da Beşiktaş'a karşı vereceği kupa mücadelesinde de bizleri umutlandırmış oldu.

İlk yarı  Galatasaray'a pozisyon dahi vermeyen, sahaya çok iyi dağılan hatta rakibine karşı pozisyonda bulan yeşil beyazlıların tek eksiği gol atamamasıydı. Bunda da en önemli sorun, Konyaspor'un  golcüsünün olmaması. Rangelov, bu takımın golcüsü ama gol atmaktan daha çok kanatlara gidince ondan da beklenen gol ve goller gelmiyor.

Lig de ve Kupa da emin adımlarla ilerleyen Konyaspor, yeni yılda hiç kaybetmedi. Ligde 3 maçta 7 puan alan, kupada da çeyrek finale kadar yükselen temsilcimiz, emin adımlarla hedefine doğru ilerlerken, en önemli sorun olan 3 büyüklere karşı fobisini de bir nebze kırmış olması, gelecek açısından da önemliydi. Galatasaray'ın her ne kadar kötü bir sezon geçirmesi, maddi olarak ciddi sıkıntılar içerisinde olması bunda önemli bir etken olsa da; Konyaspor'un Galatasaray'a karşı özellikle ilk yarıdaki oyunu takdire şayandı. Ancak ne var ki;  skoru koruma telaşına düşmesi sonucu 60. dakikadan sonra rakibine olmadık pozisyonlar vermesini anlamak mümkün değildi. Daha agresif, daha cesur oynadığı dönemde rakibin baskısını görmezken, skoru kabullenip, geriye çekilmesi pahalıya mal olabilirdi. Hatta Sercan'ın kafası  direkte patlamasa skor daha da vahim bir hal alırdı. Konyaspor 2. yarıda  geriye yaslanmasa daha cesur olsaydı galibiyetin gelmemesi için hiç bir neden yoktu.

Yönetimin,  bir golcü transferi yapmaması gerçekten kötü oldu. Evet Rangelov ve Bajic bu takımın golcüleri ama ara ki bulabilesin...

Ömer Ali ilk yarıda  hem sağ da hem de sol kanatta  bulduğu boş alanları çok iyi değerlendirken, ikinci yarıda takımın geri çekilmesine ayak uydurunca 2. yarı da o da kayboldu. Ali Turan, tecrübesiyle her iki yarıda da  başarılı bir grafik çizerken,  Skuviç haftalar ilerledikçe takıma daha iyi adapte olması ve yeni transferlerden Douglas'ın da haftalar ilerledikçe takıma fayda sağlayacağını görmek bizler sevindirdi.

Bu Çarşamba Beşiktaş ile kupa mücadelesi vereceğiz. Beşiktaş, Galatasaray'a oranla daha iyi bir takım. Bu maçta oldukça zor geçecek. Eğer iyi bir sonuç, (beraberlik gibi) bir sonuçla ilk maçı tamamlarsak, 2. maçta taraftar desteğini arkasına alacak olan bir Konyaspor, yarı final kapısını aralayabilir. Ne olursa olsun, bizlere bu sezon başarılı bir takım seyrettiren, düşme korkusu yaşatmayan, yönetim, teknik kadro ve futbolculara teşekkür etmek bir borç olmalı...

 

  

 

Son Yazılar