Güzel bir veda oldu
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Güzel bir veda oldu

13 Mayıs 2014 - 17:17

Konya'nın 64 yıllık stadyumunda hemen hemen herkesin bir anısı var. Herkesin iyi-güzel, tatlı-acı anıları, bol gollü galibiyetlerde muhteşem zaferler (1991-1992 sezonunda Adana Demirspor maçı 8-0) şampiyonluklar, hayal kırıklıkları en önemlilerinden birisi de Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın girişimleriyle 7 Mayıs'ta oynanan Zıraat Türkiye Kupası Final maçı vardır.

Bizde bu stadyum içerisinde bir çok anı yaşadık. Bu yüzden, yaklaşık 25 yıllık bir aradan sonra basın tribünde değil, taraftarların arasında kale arkasında bu mücadeleyi izledim. Taraftarlar birlikte maç izleyeceğimiz için oğlumla beraber Konyaspor'un formasını da giyerek, heyecanı güzel, atmosferi yüksek, hemen hemen 90 dakika boyunca yerimizde durmadan 90 dakikayı tamamladık. Tribün amigoları neredeyse her 5 dakikada gelip taraftarları ateşlemesi güzeldi. Amigonun taraftarları ateşleyip, diğer tarafa geçmek istediği sırada taraftarlara öpücükler göndermesi, ayrıca bulunduğumuz tribünde yaklaşık 10'a yakın Konyaspor formalı  bayan taraftarların da bulunması ayrı bir güzellikti.

Bu maçta; skor elbette önemliydi. Ligden düşmesi kesinleşen Kayserispor'un kardeş takım için mücadele vereceği söyleniyordu. Hasan Kabze ile erken gelen gol, skorun daha da artacağının sinyalini vermişti. Ancak ilk yarının sonlarına doğru ve ikinci yarının ilk 10-15 dakikasında bu golün rehavetine düşen futbolcular, Kayserispor'un topa daha çok sahip olmasına olanak tanıması, buna rağmen Kayserisporlu futbolcuların "bitse de gitsek" görüntüleri ve hakemin oyunu çok durdurması maçın heyecanının azalmasına neden oluyordu. Help ile 2. gol, hemen ardından Yunan golcü Gekas'ın güzel aşırtma vuruşu ile skorun 3-0 olmasından sonra zaten karşılaşmada bitmişti.

Büyük sıkıntılarla Süper Lige çıkan ve ilk yılında buhranlı, sıkıntılı dönemler geçirmesine rağmen, ligde kalmayı başaran Konyasporlu futbolcular, teknik heyet ve yönetim Kuruluna teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eskişehir ile oynanacak olan son mücadele formaliteden öteye geçmeyecek. Ama ne olursa olsun, bu maçın sonunda da eski parayla bir trilyona yakın bir ödül var. Bu ödülü almak için de ciddiyetin elden bırakılmaması gerekiyor. Çünkü, yönetimin maddi konuda nasıl sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz.

Sezon bir hafta sonra bitiyor ama, yönetim için görev halen devam ediyor. Gidecek olanlar ve gelecek olanlar var. Gizliden gizliye devam eden görüşmeler de sürüyor. Özellikle 2. yarıda takıma monte edilen Help takıma büyük katkı sağladı. Attığı 2 golün yanısıra asistleriyle de büyük takdir topladı. Tabii Help'le uyum sağlayan golcü Gekas, ihtiyar kurt Hasan Kabze ve Djalma Campos başarılı bir grafik sergilediler. Defansta da Selim, patlamaya hazır bir bomba olan Ali Turan oynadığı dönemlerde tecrübeli isim Erdinç başta olmak üzere diğer tüm oyuncularda üzerlerine düşeni yaptılar.Yeni sezon için mutlaka yeni takviyeler olacağı gibi gönderilmesi düşünülen oyuncular var. Belki daha erken ama yönetimin ilerideki Gekas, Help, Campos ve Hasan Kabze dörtlüsünü bozmaması, bunlara alternatif olabilecek bir kaç oyuncu alması, en önemlisi de orta sahayı adam gibi koordine edecek birden fazla oyuncuya ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Kalecinin de gözden geçirilmesi önemli husus olarak karşımızda duruyor. Transfer konusunda aceleci olunmaması ama geç kalınmaması da çok önemli. Geçen sezon maddi sıkıntılar yüzünden çok çekildi. Bu sene borç devam ediyor ama, bir "akar" var. Yönetimin akıllı ve akılcı davranacağımdan şüphem yok.

Netice itibariyle, bir sezon da böyle bitti. Tüm Konya'ya Süper Lig heyecanını yaşatan ve önümüzdeki sezon da yeni stadyum da aynı heyecanı yaşatacak olanlara teşekkürler...

Son Yazılar