Kalite farkı...
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Kalite farkı...

14 Mart 2017 - 11:03

Atiker Konyaspor ile Başakşehir arasında dağlar kadar fark var. Onların oyun anlayışı, futbolcu kalitesine bakınca 3-0 mağlubiyet gayet normal.

Sıkıntı, mağlubiyet değil, Konyaspor'un isteksiz, gönülsüz, maç biran önce bitse de gitsek havasında oluşuydu. Bazen bütçesi sizden kat be kat yüksek olan takımları yenebilirsiniz. Ama mücadele etmek kaydıyla. Başakşehir karşısında 10-15 dakika futbol oynayan, bu dakikalarda da bir topu direkten dönen, Bajic'le kaçırılan bir pozisyon var. Her ne kadar bir topumuz daha direkten dönse de, değişen bir şey olmayacaktı.

Biz 3 atsak, 6 yerdik bu da bir gerçek.

Aykut Kocaman'la yönetim arasındaki sıkıntı, halen devam ediyor. Kocaman'ın aklının her zaman bir köşesinde duran Fenerbahçe ilgisi ne yazık ki takıma, Konya'ya zarar veriyor. Maç sonunda bir-iki hafta sonra kararımı açıklayacağım demesine rağmen, o kadar beklemesine gerek yok. " Neyse falim çıksın halim" demesi gerekiyor biran önce.

Yaygın basında sık sık Fenerbahçe ile anlaştığı yönünde haberler çıkan Kocaman'ın bunu adam gibi doğrulaması ya da yalanlaması gerekiyor. Ne yapacağına karar versin ki; Konyaspor'da yapılacak olan kongre sonunda yeni sezon planlamasını yapsın.

Soğuk, zaman zaman kar ve yağmur yağışlı altında oynanan mücadelede Konyaspor, bana göre 8 kişi mücadele etti. Aylardır top oynamayan sadece kupa maçlarında boy gösteren Meha’nın orta sahadaki zaafları, hele hele bir hatalı geri pası, Bajic'in haftalardır kötü oluşu, başta Mehmet Uslu, Ali Turan, kaptan Ali Çamdalı olmak üzere diğer tüm futbolcularında akıl almaz hataları eklenince, hem dikine hem de hızlı oynayan Başakşehir'in tüm işlerini rahatlattı. Israrla hava toplarıyla ceza sahasına girmek isteyen Konyaspor'un, Yalçın'ı geçemeyeceğini her kes görürken, teknik heyetin ve futbolcuların bunu görememesi ve algılayamaması gerçekten çok kötüydü. Yeşil beyazlılar, Ömer Ali ve Fofana'nın girmesiyle birlikte biraz hareketlenir gibi olsa da fayda etmedi. Hatta 3. gol öncesi, Ömer Ali, hakeme sanki "düdüğü çal da bitsin" der gibiydi.

Netice de Konyaspor evinde çok da alışık olmadığı bir skorla mağlup oldu. Açık söylemek gerekirse hak etti mağlubiyeti.

Şimdi kalan haftalarda neler yapılacağı, biran önce masaya yatırılmalı. Aşağıdaki takımlarla olan puan farkları her hafta kapanıyor. Üst üste kaybedilecek olan puanlarla bir anda kendimizi daha alt sıralarda görmek mümkün.

Takımından hoşnut olmayan taraftarda uzun zaman sonra, "Yönetim istifa", "Aykut istifa" diye tezahüratta bulunması, yaşanan sıkıntıların artık tamamen ortaya çıktığının eseridir. "Atı alanın Üsküdar'ı" geçmeden önce, yönetimin ve Aykut Kocaman'ın kesin bir karar vermesi gerekiyor. Yoksa geçen sezonki başarı çabuk unutulur...

 

Son Yazılar