Konyaspor Profesyonelleşiyor..
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Konyaspor Profesyonelleşiyor..

02 Eylül 2016 - 10:09

Geçen sezon elde ettiği başarıyla, haklı olarak tün Türkiye'de bir sempati uyandıran Atiker Konyaspor, kulüp olma yolunda önemli adımlar atması, yeşil-beyaz pencereden geleceğe daha iyi bakmamıza neden olmaya başladı.

Başarı ve beraberinde gelen yüklüce bir maddi kazanç, insanların ufkunu açarken, başta Konyaspor Başkanı  Ahmet Şan ve tüm yönetim kurulunu, teknik yönetimi,  futbolcuları ve içerde dışarıda desteğini esirgemeyen taraftarları ve bir bütün olan spor medyasını tebrik etmek lazım.

Artık, kurumsallaşma yönünde atılan adımlar, kulüp olma yolunda yapılan çalışmalar, belki kısa vadede değil ama orta ve uzun vadede önemli sonuçlar doğuracağı kesin..

Yönetimin, kulüp de uzun yıllardır profesyonel anlamda ihtiyacı hissedilen, vizyonu ve misyonu olan bir kişiyi Genel Müdür olarak görevlendirmesi, bu kişinin hele hele Türkiye Futbol Federasyonu'nda da önemli görevlerde bulunması en önemlisi de yurt dışında bulunduğu ortamın  lisanıyla konuşması, basit gibi görünse de Konyaspor'un imajı açısından büyük gelişme. Başkan Ahmet Şan'ın da  UEFA Ligi kuralarının çekildiği gün, Avrupa'nın önemli kulüp başkanlarıyla "tercüman" olmadan Hz. Mevlana'yı, Konya'yı ve Konyaspor'u konuşması, açık söylemek gerekirse beni şaşırttı.  Normal olan bir şeye şaşırmak ne yazık ki bu ülkenin kaderi. Çünkü; bu ülkede olması gerekenler olmuyor, olmaması gerekenler oluyor. Her gün farklı ve garip bir gündemle uyandığımız için normal olan şeylere şaşırdığımız gibi, aslında olmaması gereken ama alışkanlık haline gelmiş, olağanlaşan şeyleri de normal karşılıyoruz.

Ne yazık ki bu tür konularda ülke olarak tereddütlerimiz var...

Atiker Konyaspor'a Genel Müdür olarak atanan Muhammed Ak ile yeni tanışma fırsatımız oldu. Bilgili, ne yaptığını ve ne konuşması gerektiğini, görev alanı içerisinde, sorumluluğun dışına çıkmayan bir yöneticiye sahip olmak, Konya ve Konyaspor'a mutlaka fayda getirecektir. Ilımlı, her fikre ve öneriye sıcak olduğunu samimiyetle söylerken, iletişimin önemine vurgu yapması da önemliydi. Bunda da Konyaspor'un İletişim Direktörlüğü görevine gelen kardeşimiz Hüseyin Ekinci'nin de rolü büyük olmalı. 

Umarım, Atiker Konyaspor'un hem kurumsallaşma adına hem de kulüp olma yolunda attığı adımlar bununla sınırlı kalmaz. Futbolun bugün büyük bir ekonomi olduğunu, hatta yönlendirdiğini kabul ederek, elde edilen başarının devamı noktasında yönetimin de üzerine düşen görevler olacaktır.  Başta Kulüp Başkanı Ahmet Şan olmak üzere, sürekli görüştüğümüz Basın Sözcüsü Ahmet Baydar ve diğer yöneticiler ile birlikte Genel Müdür Muhammet Ak ve Hüseyin Ekinci'nin Konyaspor'un kalıcı başarılar elde etmesinde önemli görevler üstleneceklerdir. Buna inancımız tamdır. Çünkü, geçen sezon elde edilen başarı ve direkt alınan Avrupa bileti; başta taraftarların, Konya halkının ve basın mensuplarının beklentilerini de bir üst seviyeye çıkarmıştır.  Bu beklentilere göre adımlar atılması da en başta burada ismi zikredilen kişilere düşecektir...

 

 

Son Yazılar