"Neden olmasın" demiştik...
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

"Neden olmasın" demiştik...

19 Ekim 2016 - 14:20

Maç önü yazımızda "Milli arayı iyi değerlendiren, yönetim takviyesiyle yoluna devam eden A. Konyaspor'un, zorlu Başakşehir deplasmanı, gerçek gücünü  göstermesi açısından önemli bir gösterge olacak. Puan açısından iyi ama oynadığı futbol kalitesinde istenilen seviyeye gelemeyen yeşil beyazlıların, artık kendine gelmesi, topu ayağında tutan, gol koklayan bir takım hüviyetine bürünmesi lazım. Başakşehir  iyi hem de çok iyi bir takım. Deplasmanda 3 puan mükemmel olmaz mı? Ama bir puan da önemli. Neden olmasın..."  demiştik.

Başakşehir karşısında ilk yarıda, A. Konyaspor tam da istediğimiz gibiydi. Vukoviç'in yokluğunda Aldülkerim'in olması ilk etapta kuşku yaratırken, bu genç oyuncunun hırsı, mücadele azmi iyiydi. Hata yapmadı mı? Elbette yaptı ve yapacak. Ama Volkan Fındıklı kadar maç tecrübesi olmamasına rağmen, alkışı hak eden bir oyuncu oldu.

Volkan Fındıklı demişken, bu futbolcunun ısrarla oynatılmasındaki nedeni bir türlü anlamış değilim. "Gelecek vaat etse" tamam diyeceğim ama o da yok. Hata üstüne hata yapıyor, top benden gitsin de nereye giderse gitsin dercesine oyun oynama devam ediyor. Adam gibi attığı bir pas yok. Gol yine onun hatasından geldi. Bu ısrarcılığı da merak ediyorum doğrusu.

İlk yarıda ayağa top yapan, rakibine önde basan yeşil beyazlılar, nedense ikinci yarıda arkaya yaslandıkça yaslandı. Türk futbolunun makus kaderi olan bu durumda gol yememek elde değildi. O golde geldi. Gole kadar istenilen performansı göstermeyen aldığı pasları geriye oynayarak kendine yer açmak isteyen Ömer Ali'de belki de hayatının deparını atarak, önce şut attı, arkasından da şans eseri önüne gelen topu, düşmesine rağmen Bajic'e çıkarması da alkışlanacak türdendi. Yaptığı tek hareketle maçın kaderini değiştiren Ömer Ali, takımın bir puan almasında çok ama çok önemli bir paya sahip oldu. 

Genel anlamda orta saha da geçen mücadele de A. Konyaspor deplasmanda hem de lidere karşı oynamanın verdiği bilinçle iyi bir oyun ve skorla döndü. Ali Çamdalı'nın pazartesi günü Fenerbahçe karşısında cezalı duruma düşmesi de ise hiç iyi olmadı. 2 futbolcudan bahsetmek istiyorum.  Önce Ali Turan... Detaya girmeyeceğim ama yılların tecrübeli oyuncusu patlamaya hazır bir bomba.. Ama "tereyağından kıl çeker" gibi yaptığı hareketler, Konyaspor'a puan veya puanlar kazandırıyor. Başakşehir maçında da bir pozisyonda böyle bir hareketle, tecrübesini konuşturdu. Bir de Serkan Kırıntılı... Konyaspor'un geçen sezonki başarısında ve bu sezonki maçlarında  inanılmaz kurtarışları var.   Bir de kendisine atılan geri pasları olumlu kullansa, başarısını katmerleyecek...

 

Son Yazılar