O Eto'o Konya gelecek...!
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

O Eto'o Konya gelecek...!

30 Kasım 2015 - 11:33

Hem kendi evinde hem de deplasmanda puanlar alan Konyaspor'un özellikle Osmanlıspor ve Trabzon deplasmanından galibiyetle dönmesi, kendi ayarındaki takımlarla deplasmanda yapacağı mücadelelerde ister istemez hep galibiyet bekliyoruz. Aynı Ç. Rizespor karşısında olduğu gibi. Hele hele top hakimiyetinin yüzde 70'le dayandığı ilk yarıda gözlerimiz hep atılacak bir gol aradı. Ama, top hakimiyetinin bu kadar yüksek olmasına rağmen bir pozisyonun olmaması düşündürücüydü. Al gülüm ver gülümlerle, yan paslarla rakip kaleye ilerlemek oldukça zaman aldı. Dikine oynamayı maalesef beceremiyoruz. Öyle bir kadromuzda yok zaten.

 İkinci yarı da oyun biraz daha hareket kazanırken, Ç. Rizespor'un, özellikle Kweuke ile yakaladığı yüzde yüzlük pozisyonlarda kaleci Serkan'ın muhteşem kurtarışları bir puanın gelmesinde önemli rol oynadı. Serkan geçen hafta kendisine yakışmayacak goller yemişti Eskişehirspor'dan. Çok hatalı değildi ama pozisyon ve duracağı yer konusunda hata yapınca 2 golü de kalesinde görmüştü. Ama kazanılan 3 puan bu hataları gündeme getirmezken, Ç. Rizespor karşısında alınan bir puanda etkisi büyüktü.

Konyaspor, arzu edilen kadrosuyla sahadaydı. Bir-iki kez kazanılan serbest atışlarda Meha'nın yokluğu hissedildi diyebiliriz. Ama Sissoko istenilen düzeyde değil. En geride oynayan Vukuviç'in de dünkü hatalı pası çok pahalıya mal olabilirdi. Vukuviç'in o pozisyon sonrasındaki görüntülerinde "ben ne yaptım" şeklindeki şaşkın bakışları ruh halinin göstergesiydi.  Ama Bu pozisyonda önce Serkan'ın ardından da Ali Turan'ın hamleleri önemliydi.

Konyaspor netice de deplasmanda ne yapması gerekiyorsa yaptı. Rakibine göre daha az pozisyona girmesine rağmen, bir puan almasını başardı. Deplasmanda alınan her puan önemlidir. Ligin sonunda alınan bu puanın kıymeti daha da önem kazanacaktır.

Yeşil beyazlılar, geçen sezona göre çok iyi olmasa da iyi konumdalar, Geçen sezon 13.  hafta da 16 puan toplarken, bu sezon 20 puana çıkmaları önemli. Bu hafta sonunda Eto'o gibi bir ismi alarak flaş transfer yapan Antalyaspor'u konuk edecek.  TSYD'nin iftarına konuk olan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan,  Samuel Eto'o transferini şakayla karışık "O Eto'o mutkalaka Konya'ya gelecek" diye değerlendirmişti. Bakalım; o Eto'o gelecek mi, gelirse neler yapacak....   

 

Son Yazılar