Reklam
  • Reklam
Rakiplerimizden de puan alabilsek!
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Rakiplerimizden de puan alabilsek!

09 Mart 2015 - 09:36

Konyaspor'un, son iki haftadaki İstanbul takımlarına karşı şahlandığını görmek çok güzel.. Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda atılan çelme ve Başakşehir'in Avrupa hayallerine bir nebze de olsa duraklatma yaşatmak, çok güzel de; rakiplere puan kaybetmek de bir o kadar kötü.  Her iki maçta alınan birer puan çok önemli. Hayati önem taşıyor ama Sivasspor'a ve Kayseri Erciyes'e 6 puan kaybetmek daha da kahredici.

Karşılaşma şiddetli bir rüzgarın olduğu ortamda oynandı. Topun bile zaman zaman korner atışlarında yerinde durmaması top hakimiyetinin zorluğunu gösteriyordu. Torku Konyaspor'da sağ kanattaki iki hızlı adam olan Djalma ve Ömer Ali'nin yokluğu göze batıyordu. Deplasmanlarda daha korkusuz oynayan Konyaspor'un kendi sahasında da böyle oynaması gerekmez mi? Artık klasik bir hal alan yan ve geri paslar kaleci Kaya'yı bile kızdırdı. Baldırındaki çekmeden sonra geri pas atanları uyarmasına rağmen hala geriye dönen arkadaşlarına kızması da çok doğaldı.  Kaya dedik de; ısrarla sezon başında ve ara transferde yabancı kaleci alma sevdasında olan yöneticilerimiz aklımıza geldi.  Kaya oynadıkça daha da iyi oluyor. Başakşehir maçında bir-iki  mutlak gol kurtarışı bir puanın alınmasındaki en önemli unsurdu.

Ya golcülere ne demeli?

Hasan Kabze'nin kafa vuruşu değil ama 6 pas içerisindeki vuruşunu kaleci Volkan'a nişanlamasına ne demeli? Hasan gibi bu ligin en tecrübeli ismine yakışmadı doğrusu.

Ne olursa olsun, alınan bir puan Konyaspor'u puan sıralamasında 2 basamak yukarıya çıkartırken, gelecek maçlar için de bir özgüven sağlanması adına önemliydi. Bu hafta sonunda da ligin en rahat takımı olan, Kasımpaşa'yı kendi sahamızda konuk edeceğiz. Bu maçın mutlak suretle Konyaspor adına 3 puanla kapanması yeşil beyazlıların gelecek haftalar adına stresten uzak durmasına neden olacak. Çünkü artık sona doğru hızla yaklaşıyoruz. Telafilerin zor olduğu döneme giriyoruz. Cesur, atak, gol arayan futbolun devam etmesi halinde bu haftaki maçın mutlak favorisi Konyaspor olacaktır. Taraftarının desteğini her daim yanında gören futbolcularında artık, kendi sahasında bu topluluğu mutlu etmesi gerekir.  

Son Yazılar