Şen ola Konya şen ola...
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Şen ola Konya şen ola...

06 Nisan 2016 - 10:43

A Milli takımımızın  Euro 2016 öncesindeki hazırlık maçları nedeniyle verilen arada futbola hasret kalan sporseverler,  yine Konyaspor'u konuşarak haftaya başlayacak.

Bu hem Konya'nın hem de Konyaspor'un reklamı açısından çok iyi bir durum..

Öğle sıcağında oynanan maçta her iki takımında oyuncuları bence istenilen performansı gösteremedi. Konyaspor açısından bakacak olursak, özellikle 2. yarı da  kanatları kullanamayan, orta sahadan defansın arkasına atmaya çalıştığı paslarla gol arayan Konyaspor, maalesef bunda da başarılı olmadı. Gençlerbirliği bu yarıda topla daha fazla oynayan ekip olmasına rağmen, ataklarında defansın başarısı göz ardı edilemez.  Kaleci Serkan'ı da bir kez daha tebrik etmeliyiz. Hem ilk yarı da hem de ikinci yarıda başarılı kurtarışları vardı.  Konyaspor'un golünden sonra Şelçuk'un kafa şutunda da refleksi harikaydı.  Top kapmada şu an önemli isimler arasında olan Ali Çamdalı'nın çok top kaptırması ise  dikkatlerden kaçmadı.

Deplasmanda oynaması gerektiği gibi takımı oynatan Aykut hoca, tribünlerde ve  televizyonların başındaki yüz binlerce Konyasporlu'yu bazen çileden çıkartsa da; sonuç alma noktasında bugün Türkiye'nin en önemli teknik direktörlerinden birisi. Yaptığı hamleler hem zamanında hem de yerinde. Traore'yi tam da zamanında aldı.  Gerçi  Traore'nin  oyunda kaldığı 18 dakikalık bölümde sonucu katkı sağlamadığını ama dediğimiz gibi, 2. yarıda Gençlerbirliği baskısına maruz kalınan dakikalarda topu önde tutmasında fayda gördük.  Hele hele son saniyelerdeki bencilliği 3 puan alındığı için belki çok konuşulmayacak ama;  Aykut hocanın, futbolun bir takım oyunu olduğunu bu oyuncuya bir kez daha hatırlatmasında bir fayda var.

2016 yılı başladığından buyana ligde ve kupa da hem içerde hem de dışarıda,  yenilgi yüzü görmeyen,  Yeşil beyazlılar,  emin adımlarla Avrupa hedefine doğru ilerliyor.  Takımın bugünkü başarısında emeği olan futbolcularla teknik  direktör Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda imzalar attıran yönetim,  kafası rahat futbolcularla daha da başarılı bir grafiğe imza atacaklardır.

Ligin bitimine 7 hafta kala, Avrupa yolunda en yakın rakibine 9 puanlık fark açan Konyaspor, inanıyoruz ki; elde ettiği bu başarı sayesinde her zaman yanında olan taraftarlarına güzel bir hediye verecektir. 

Bu hem Konya'ya, hem Konyasporlu taraftarlara hem de Anadolu'nun yeni sesi, yeni gücü olunması yönünde atılan en güzel adım olacaktır...

Şen ola Konya şen ola...

Son Yazılar