Spora siyaset girerse...
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Spora siyaset girerse...

27 Aralık 2017 - 09:38

Ligin ilk yarısını  Fenerbahçe karşısında aldığı beraberlikle 15 puan ve küme korkusu içerisinde tamamlayan Konyaspor'un, gelecek adına güzel sinyaller verdiğini söylemek lazım.

17 haftalık periyotta golcü sıkıntısını çok fazla hisseden  yeşil beyazlılarda en çok gol atan sağ bek Skubiç olduğu gerçeğinden yola çıkarak, ara transferde yönetimin daha akılcı bir taktik izleyeceğini, teknik direktör Mehmet Özdilek'in raporu doğrultusunda istediği kişileri bire bir aynen takıma almaları zaruri hale gelecek.

Haftalardır forvetsiz oynayan Konyaspor'da, gol atma becerisi neredeyse sıfır. 16 gol ile birlikte ligin en az gol atan 2. takımı hüviyetinde bulunan Konyaspor'un, bu soruna çare bulduğu takdirde ikinci yarı da en azından ilk yarıda yaşadığımız endişelerden biraz da olsa kurtulacağımıza inanıyorum.

Maça gelince, ilk yarıda karşılıklı birer pozisyonun dışında önce yağmur sonra da kar yağışı ile  birlikte  Konyaspor "gol" için yüklenmeye başlasa da, İsla'nın muhteşem asisti  ile buluşan Ömer Ali, Volkan'ın kapattığı köşeden topu ağlarla buluşturması güzeldi.

Çok geçmeden 9 dakika sonra da, bastırdıkça bastıran Fenerbahçe, Mehmet Topal'la beraberliği yakaladı.

Acaba yine bildik sahne olacak mı endişesiyle karşı karşıya kalan binlerce taraftar, korku filmi  gibi müsabakayı izlerken, kalesinde devleşen Serkan, yine takımını kurtaran kaptan oluyordu.

Maalesef ki; içimizdeki korku bitmiyor.

Takıma güvenmek istiyoruz ama; yaşananlar ortada olunca, "ya penaltı ya da kendi kalemize gol atarız" endişesini hep yaşıyoruz.

Umarım bir daha böyle talihsizlikler yaşamayız.

Soğuk havaya rağmen, tribünleri dolduran binlerce taraftara da ayrı bir teşekkür etmek lazım. Hem takımlarının yanında oldukları için hem de gündemi iyi takip edip harika bir koreografi düzenledikleri için. Türkiye'deki;  bir çok kulübe örnek teşkil eden faaliyetlerde bulunarak örnek olan taraftarlara yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, yönetimin teşekkür etmesi lazım. 

Bir teşekkür de tabi ki yönetime, sosyal amaçlı faaliyetlerine bir yenisi daha ekleyerek, Terörist İsrail'in  gözaltına aldığı Filistinli Down Sendromlu Mohammad Khader Khaleel Al-Taweel'i Konya'da ağırladığı için...

Gelelim asıl meseleye...

Özellikle forvet alımları nedeniyle yönetim topun ağzında. Taraftarlar yönetimin istifasını haklı olarak istiyor. Çünkü ortada bir başarısızlık var. Ne olacağını herhalde devre arasında görürüz. Ancak yaşanan bu kaosa siyasilerin girmesini kabullenemiyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir televizyon programında yönetimin "şimdilik" durmasından yana tavır koyarken, iktidar partisinin İl Başkanı Hasan Angı'nın da "yönetim istifa etmeli" açıklamalarıyla, iş çığırından çıkacak gibi görünüyor.

Bana göre iki de yanlış.

Ama maalesef Konya'da ve diğer illerde de bu işler böyle yürüyor.

Sonra da spora siyaset bulaşmasın cümleleri duyuyoruz. O onun adamı bu bunun adamı meselesi...

Yıllarca bu şehir bu sıkıntılardan çekmedi mi?

Siyasetçilerden icazet alanları görmedik mi?

Bırakın da herkes işine baksın.

Kongre kararı alınırsa ki alınmalı, göreve talip olanlar veya olacaklar  ekibini kendileri belirlesin.

Siyasetçi de siyasetini yapsın.

 

 

 

 

 

 

                               

Son Yazılar