Taraftar ve Vukoviç...
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Taraftar ve Vukoviç...

01 Şubat 2016 - 11:26

Kupa'da final oynamak için her şeyi yapacaklarını söyleyen Teknik Direktör Aykut Kocaman ve bu  çağrıya ayak uyduran binlerce Konyasporlu'yu tebrik etmemek haksızlık olur.

Havanın güzel ve pazar günü olmasıyla birlikte binlere kişi, eşi ve çocuğuyla gönül verdiği takımına destek olmak için Torku Arena'nın yolunu tutarken, sosyal medyada da yapılan çağrılılarla, Kupa maçlarındaki son yılların en muhteşem seyircisi ortaya çıktı. Sömestr tatilinin verdiği avantajla, ben de oğlumla maçı taraftarla birlikte izlerken, ekran başındakilerde maç spikerinin  Konyasporlu taraftarları öve öve bitiremediği sözleriyle,  statlarda yaşanan olumsuzluklara Konya'dan Türkiye gerçekten çok güzel mesajlar gönderildi.

Bunun en güzel örneklerini Milli maçlarda da görmüştük.  Bu taraftar,  hoşgörü şehri  Konya'nın bu güzelliklerini yansıtmaya devam ederse hem Konyaspor daha başarılı olur, hem de Torku Arena milli takımın vazgeçilmez ev sahipliğine imza atar. En önemlisi de diğer şehirlerde zaman zaman yaşanan olumsuzluklara da güzel bir örnek sergilemiş olur.

Lig maçında Antalyaspor taraftarına tribün yasağı vardı.  Bu bazı kesimler tarafından eleştirilmişti.  Kararı alan İl Spor Güvenlik Kurulu,  Kupa maçında bu yasağı kaldırdı. Aslında olumlu bir gelişmeydi, ancak, bu olumlu gelişmeye Antalyaspor taraftarı uyum sağlamadı. Onlarca patlayıcı madde nasıl o tribünlere sokuldu anlamak mümkün değil. Polisimizin iyi niyetinden şüphe etmiyoruz ancak, hoşgörünün şehri diye sakıncalı bir taraftar grubunu, kendi taraftarın gibi aramazsan ortaya hoş olmayan görüntülerin çıkması da muhtemel.  Polisin bu konularda daha hassas olması gerektiğini düşünüyorum.

Maça, Antalyaspor'un  aşırı sert başladı ve maç sonuna kadar da öyle devam etti. Hakemin bu kadar tolerans göstermesini anlamak mümkün değil. İllaki birilerinin bir yerleri mi kısılması gerekiyordu? Cüneyt Çakır maçı idare etseydi, birkaç kırmızı kart kaçınılmazdı.

Kupa'da final isteyen Aykut Kocaman'ın Rangelov, Ali Turan ve Kibong Mbamba'yı kenarda tutmasına bir anlam veremedik. Rangelov'un girmesiyle birlikte  özellikle kanatlar daha iyi bir konuma geldi ve orta alana  sıkışan oyun kenarlara açılarak Konyaspor'un daha iyi bir görüntü sergilemesine neden oldu. İlk yarıda neredeyse orta sahayı geçemeyen yeşil beyazlılar, 51. dakikada Bajic'le yakaladığı pozisyonun, golün geleceği sinyalini verirken, değişikliklerle birlikte karşılaşmada eksik olan tek şey olan gol de Vukoviç'in kafasından gelince, 20 binden fazla taraftar Torku Arena'yı bayram yerine dönüştürdü.  Ligde 2. yarıya golle başlayan Vukoviç, yeşil beyazlıların kurtarıcısı olmaya devam ederken,  Ligde Akhisar ve Kayseri  maçlarından sonra ve son olarak da kupa da gollerine devam etti.

Benim dikkatimi çeken bir olay var. Akhisar maçında da yapmıştı Vukoviç.  Akhisar'da ciddi, Antalyaspor maçında da yapmaması gereken bir hata yaptı. Hata yaptığı maçlarda gol atma becerisi gösteriyor. Vukoviç, yaptığı hatanın telafisini kapatmak için acaba çok mu hırslanıyor merak ediyorum doğrusu?  

İçimden santrafor olarak oynasa acaba, Konyaspor, gol sorununa çare olabilir mi diye geçmiyor değil hani...

 

Son Yazılar