Reklam
  • Reklam
Umarım seçim vaadi olmaz...!
Murat DÖNMEZ

Murat DÖNMEZ

Umarım seçim vaadi olmaz...!

02 Mayıs 2015 - 13:10

Anadolu'nun parlayan yıldızı, sanayisi ile geleceğin merkezi konumuna ulaşacak ender şehirlerin başında gelen, İnanç Turizmin merkezlerinden, tarımın ve KOBİ başkenti  olan Konya, bağrından çıkan Başbakan'ı sayesinde, önemli bir yatırıma daha kavuşacak!.

Konya  son 13 yılda elde ettiği büyük yatırımları, hakkını vermek gerekirse; dönemin başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde elde etti.

Mevlana Kültür Merkezi, KOP projesi, Hızlı Tren, Karapınar Enerji İhtisas Bölgesi gibi.

Çoğu zaman Sayın Erdoğan'ın çat kapı Konya'ya gelip, eksiklikleri, yanlışlıkları yapılan göz boyamalarını görmesini istedim. Bunu da yeri geldiğinde her yerde söyledim, dillendirdim.  Mevcut belediye başkanları park, bahçeden fazlasını katamadılar Konya'ya..

Torku Arena ve Bilim Merkezi'nin dışında Konya  Büyükşehir Belediye Başkanı'nın gözle görülür elle tutulur yaptığı bir şey varsa bana da söyleyin.

İlçe Belediye Başkanlarını ise galeye bile almıyorum.

Milletvekillerine gelince; Mevlana Kültür Merkezi, KOP projesi, Hızlı Tren, Karapınar Enerji İhtisas Bölgesi gibi yatırımların dosyalarını, takip etmede; söylemden öteye geçemediklerine inanıyorum.

Sayın Erdoğan için "Yiğidi öldür ama hakkını ver" atasözü tam yerine oturuyor. Gerçekten Konya ile yakinen ilgilendi, ilgisini esirgemedi.

Şimdi sıra, Taşkent'ten başkente uzanan yolda, Başbakanlık koltuğuna oturan Sayın Ahmet Davutoğlu'nda.

Seçimler öncesinde partisinin aday tanıtım toplantısının ardından, Konya için 2004 yılından buyana seçim vaatlerinin vazgeçilmezi olan Metro'nun Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacağını açıklaması hoş bir vaat oldu.

Yıllardır her yerel seçimlerde, seçim vaadi olarak açıklanan, ama sonrasında da çeşitli bahaneler üretilerek kandırılan Konyalı,  şimdilik seçim vaadi gibi görünen Metro projesinin en yetkili ağızdan açıklanmasının geri dönüşünün olmayacağına bu sefer yapılacağına inanıyor.

Kalibresi düşük yerel siyasetçilerin seçim vaatleriyle avunan Konyalının, artık avutulduğu yeter.

 Metro, çağdaş şehirlerin kullandığı bir ulaşım aracı.

Konya bunu hak ediyor.

Umarım seçim vaadi olmaz...!

Not:( Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, İnşallah Metro konusuna bulaşmaz, bu konuda açıklama yapmaz. Çünkü, Konya'yı bu konuda oyaladığı aşikardır. MD)

 

Son Yazılar