Bay Kemal ve 2018
Nazım PEKER

Nazım PEKER

Bay Kemal ve 2018

02 Ocak 2019 - 12:21

Umutsuzluk şeytan işidir. Her doğan gün yeni bir umut ve ümittir.

Yılsonları ve yılbaşları sanal bir değişimdir. Işık ve ısı kaynağı gün, her gün nasıl batıyorsa ertesi gün yine aynı doğar.

Tek gerçek yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımızdır. Onlardır bizi yaşatan ya da hüzünlendiren

Yeni yıl yeni bir ümit, yeni bir kurtuluş vesilesidir değerlendirebilene!..

Bay Kemal ve CHP sayesinde 2018 epey sıkıntılı ve karanlık geçti

Yeni yılla birlikte inşallah yeni bir kurtuluşa ereceğiz

Bay Kemal’in yaptığı 2019 BÜTÇESİ bir kalkınma ve kalkındırma bütçesidir; FAİZ ödemelerine 117 milyar TL, YATIRIMADA 67.5 milyar TL ayrılmıştır.

İki papaz vardı, biri bizde biri taaaaaa ABD’de. Epey efelendik, “Ver papazı al papazı” dedik. “Sizde mahkemeler var da bizde yok mu” dedik. Kesmedi, “Bu can bu tende durdukça papazı alamazlar” diye sözde verdik. Papaz uçtu, papaz yerinde kaldı.

Ne oldu hep beraber gördük.

Haziran seçimlerine girerken; “Siz oyu bu kardeşinize verin, dövizle, faizle, enflasyonla nasıl mücadele edilir bir görün inşallah” dedik. Oyları aldık. Öyle bir mücadele ettik ki, FAİZ % 27’leri, ENFLASYON % 24’leri DÖVİZ maşallah onun da hatırı sayılır bizi utandırmadı. Döviz artışları, faiz tırmanışları, enflasyon yükselişleri başımızı döndürdü, feleğimizi şaşırdık.

İğneden ipliğe her şeye % 45-50 zam yedik. Bay Kemal öyle şeyler yaptı ki, akıl erdirmek olası değil. Ama imdada Hızır gibi Mart seçimleri yetişti de hükümetimiz kazıkların % 10 kadarını geri çekti de bir derin “Ohhh” dedik.

Aslı var mı yok mu bilinmez. Peşpeşe açıklanan SAYIŞTAY raporları ile öğrendik ki, doğru ve dürüst belediyelerimiz, metresi üç TL olan hortumları metresi 63 liradan alarak hortum işine son vermişler.

Aynı raporlara göre yapılmayan üstgeçitlere, yapılmayan köprülere belediyelerimiz çok titiz davranarak halkın alınterini koruyarak milyon, milyon lira ödemişler. Böylece kamu malının zarar görmesini önlemişler. Allah korusun Bay Kemal ve arkadaşları olsa idi, olacakları bir düşünün.

Ekonomi o kadar rahatladı ki, vatandaş ve iş sahipleri devlete olan vergi borçlarını tıkır tıkır ödemelerine (!) karşın sosyal devletimiz, onlarca alacağını tahsil edebilmek için defalarca yapılandırma yaptı da esnaf azıcık nefes aldı… Ya “Bay” olsaydı?

Yap işlet-devret diye onca eser yaptırdık, “Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan” Ama 2019 bütçesine bunların zararlarını karşılamak üzere fon ayırdık. Sen bunları becerebilir miydin Bay Kemal, senin bunlara aklın erer miydi?

Bütün bunlara rağmen, köprüden kaçak geçenlere bir yıl bekleyerek katmerli cezalar yazdık ki, akıllansınlar, değer-kıymet bilsinler diye. Ama yazılan ceza vasıtanın üç-dört katı. Bak Bay Kemal biz onları da vatandaşımızı düşünerek affediyoruz, anladın mı?

Koalisyonlar dönemi artık bitmiştir denildi. Ama Cumhur İttifakı oluşturduk, yani gizli koalisyon. Karşımıza birileri ve Bay Kemal çıktı. Buna da ortağı çaktı, seçmenin ve toplumun diğer yarısına “Zillet ittifakı” dedi. Ülkenin bekası için sineye çektik.

Yanlış diyene tehdit, Türküm diyen kaka oldu çıktı. Bir saygınlık ve edep kelimesi olan “Bay” sözü Kemal sayesinde hakaret terimi oldu.

İstifada nereden çıktı yok öyle bir şey dedik. Hatırlatalım, galiba 1966 yılı idi. AP’li biri istifa etmeden seçilmişti. Hukuk devreye girdi ve seçilen iptal edilip CHP’li seçilmiş sayıldı.

Siyaset bir ikna ve pabucu ters giydirme sanatıdır. Bay Kemal bunu yapamıyor. Yapanı da kutlamak gerekiyor.

Oturmuş bir demokrasi, adaletin kestiği parmağın acımadığı, hak ve hukukun baş tacı edildiği, mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum.

Her akşam batan güneş her gün yine doğacak.

Esen kalınız.                                                                

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar