Brunson'u neden tutuklamıştık
Nazım PEKER

Nazım PEKER

Brunson'u neden tutuklamıştık

15 Ekim 2018 - 11:24

Brunson’u neden tutuklamıştık

Onca sıkıntımız varken, başımıza bir de rahip Brunson meselesi çıkarmıştık. Çıkarmakla da kalmamış bir onur meselesine dönüştürmüştük.

Sn. Erdoğan,” Sizde de bir papaz var. Ver papazı al papazı, Bu can be bedende durduğu sürece o teröristi alamazsınız, ben adam vermem” restini çekmişti. Keşke o zaman: “Bizde yargı bağımsızdır” diyebilseydi.

Sahi biz Rahip Brunson’u neden tutuklamıştık? Gerekçe  “casusluk” suçlamasıydı ama esas mesele; Halk Bank Gen. Md. Yardımcımız Hakan Atilla’ya karşı misilleme görüşü hâkimdi. Oysa ABD ile İngiltere’nin Adana büyükelçileri casusluk görevlerini hakkıyla yapmaktalar. Onlara işlem yapılmazken Brunson’un “Casusluk” suçlamasıyla tutuklanması biraz garipti. Suni bir tutuklamaydı.

ABD ve Batı medyasında, bu konuda Türkiye ile ABD arasında “Gizli bir anlaşmanın” yapıldığı yazılıp söylenmekteydi.

Bu anlaşmanın içeriği belli değil. Ne var neler karşılığında, neler yapılacak belli değil.              Brunson tutuklandığında iddianamesinin olmadığı söylenmişti.

Temmuz ayında yapılması gereken salıverme işi neden bu güne ötelendi? Aslında bu sorunun cevabını bulmak gerekiyor.

Trump serseri bir dünya politikası uygulamakta. Ne yapacağı nasıl yapacağı kestirilemiyor. Güneyimizde PKK, PYD ve YPG’ye verdiği destek alenen ortada değil mi? Türkiye ısrarla bu desteğin ikili anlaşmalara dostluk ve stratejik ortaklığa uygun olmadığını söylemesine rağmen desteğini sürdürmektedir. Trump’a asla güvenilmez.

Brunson olayı bizde de, ABD’de de bir hukuk sorununun yanında bir de ONUR ve GÜÇ sorunu olmuştu.

Trump ısrarla, “Brunson’un serbest bırakılmasını ve evine dönmesini istiyorum” derken bunu; ekonomik, askeri ve siyasal gücüne dayandırmaktaydı.

Bugünkü duruşmada, mahkeme; ceza artırımı yaparak, iyi hal uygulayarak, ceza indirimi yaparak bir karar vermiş ve Rahip Brunson serbest bırakmıştır. Karara Brunson ve avukatı dahil basın mensupları bile hayret etmişler ve şaşırmışlardır.

Acaba Hakan Atilla’da serbest bırakılacak mı?

Hakan bey A’ dan Z’ye suçsuzdur. Kendisi bir devlet memuru olup verilen görev ve emirleri yerine getirmiştir. Esas suçlu Rezza Zarrap olmasına rağmen Hakan Atilla’nın tutuklanması da ayrı bir hukuk garabeti idi, tıpkı Brunson tutuklaması gibi.

Zararın neresinden dönülürse kârdır misali, Brunson sıkıntısından Türkiye’nin bir şekilde kurtulması iyi de oldu. Şaşkınlığımız neden tutuklamıştık, neden salıverdik ona!

Hoş olmayan onur ve hukuk meselemizdir.

Ülkeler ekonomik ve askeri güçleriyle yaptırım güçlerine sahiptir. Ülkeleri ve milletleri ayakta tutan, milliyetçilik ruhudur. Her ne kadar Türkçülüğe karşı iseniz de “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.

Türk yargısı yerinde bir karar vererek, Türk devletini bir sorundan kurtarmıştır.

Sonuç: Erdoğan, “ Bağımsız Türk yargısı kararı ı vermiştir. “ Trump: “Erdoğan’a yardımları için teşekkür ediyorum” dediler. Bilin bakalım kimin eli güçlü?

İnşallah kazanan asil milletimiz ve ülkemiz olur.

Esen kalınız.                                                                                 

NOT: 12.Ekim.2018 saat: 22.30 da yazılmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar