Büyükşehir ve ilçelerde görev dağılımı
Nazım PEKER

Nazım PEKER

Büyükşehir ve ilçelerde görev dağılımı

23 Kasım 2018 - 17:49

 

Büyükşehir yasasının aksayan ve uygulama aşamasında pek çok aksaklık ve güçlükler vardır. Konya ve Mersin gibi büyükşehirlerde bütün mahalle, ilçe ve ilin su işini büyükşehrin yapması gibi.

​Önümüzde mahalli idareler seçimi var. Aday olacak arkadaşlara bir ön hizmet olarak görevleri basitçe yazıyorum.

​Büyükşehir Belediyesinin görevleri:

​*İçme suyu hizmetlerini,*Kanalizasyon hizmetlerini,*Sinekle mücadele hizmetlerini,* ulaşım hizmetlerini sağlamak ve yürütmek.

​*Sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve tedavi işlemlerini yapmak. * Katı atık bertaraf hizmetlerini yürütmek ve çözmek,* Yangın ve itfaiye hizmetlerini yürütmek,* Yağmursuyu ve drenaj hizmetlerini yapmak ve yürütmek.

​*Sınırları içindeki mezarlıkların bakım ve onarımını yapmak.*Foseptik hizmetlerini, arıtma tesislerinin yapım, bakım ve onarımını yapmak ve işletmek,*Otogar hizmetlerinin yürütülmesi,* Hayvan barınakları kurmak ve işletmek,*Sebze-meyve hallerini kurmak ve işletmek,* Mezbahaneleri kurmak, denetlemek ve ruhsatlandırmak.

​*15 metre ve daha geniş yolların yapım, bakım ve onarımını yapmak.

​Büyükşehir belediye ve mücavir alan sınırları içinde: 1/5.000 ile 1/25.000 arasındaki her ölçekteki nazım ve imar planlarını yapmak ve yaptırmak. Ve diğer hizmetler.

​Merkez ilçeler ve İlçe belediyelerinin görevleri:

​*Temizlik hizmetlerini yürütmek,*Katı atık toplamak ve aktarma istasyonuna taşımak,*Otopark, spor, dinlenme ve eğlence yerleri ile parkları yapmak,*Sosyal ve kültürel hizmetler sunmak.

​*Mesleki eğitim ve beceri kursları açmak,*15 metreden küçük yolların yapım, bakım ve onarımını yapmak,*Kamuya-umuma açık dinlenme ve eğlence yerlerini açmak, ruhsatlandırmak ve denetlemek,

​*Kadınlar, gençler, yaşlılar, özürlüler ve çocuklara yönelik sosyal ve kültürel hizmetleri sunmak,* İmar ve emlak hizmetlerini yönetmek ve yürütmek,*Sağlık, eğitim, kültür, tesis ve binalarının yapım, bakım ve onarımı ile kültür ve tabiat varlıkları ve tarihi dokuyu korumak.

​*Kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin geliştirilmesine ilişkin hizmetleri yürütmek,* Cenaze ve defin işlemlerini yürütmek,* Kadınlar ve çocuklar için koruma-sığınma evleri açmak ve işletmek,* Nikâh işlerini yürütmek.

​* 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planlarını yapmak ve yaptırmak.

​Özet ve kısaca bu hizmet bölümü vardır. Aday arkadaşlara ve seçileceklere başarılar diliyorum. Ufak bir hizmet olur inşallah!..

​Esen kalınız.                                                                                               

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar