Reklam
  • Reklam
Muhalefet siyaseti iyi yönetmeye başladı
Nazım PEKER

Nazım PEKER

Muhalefet siyaseti iyi yönetmeye başladı

23 Nisan 2018 - 11:01

İyi Parti, zorunluluktan doğmuş bir kadın harekâtıdır. MHP’nin bir türlü iktidar olamayışına ve siyaset üretemeyişine karşı, bir avuç yürekli insanın kongre istemesinin, MHP-AKP, Sn. Bahçeli-Erdoğan işbirliğiyle nasıl önlendiği ve Meral Hanım ve arkadaşlarının MHP’den ihraç edilme sürecini hepimiz biliyoruz.

Meral Hanım ve arkadaşları, bir parti kuracaklar mı aşamasını geçerek, İYİ PARTİ’yi (İP’i) kurdular. Paraları yoktu. Toplantı için salon vermediler, verilen salonların elektriklerini kestiler, her türlü engellemeyi; hukuku, bir silah gibi kullanarak yaptılar. Bunlar ahlaki ve etik miydi?

İYİ Parti, bütün engelleri birer birer aştı ve seçime girme yeterliliğini kazandı. Kirli oyun peşlerindeydi. Sayın Bahçelinin erken seçim isteği gündeme oturdu. Bunalan AKP ve Erdoğan, erken seçim için söyledikleri her şeyi unutarak; 24 Haziran’ da erken seçim kararı aldılar. Karar, TBMM’inden de jet hızıyla geçti. Uyum yasaları da aynı hızla geçmek zorunda!

Halkta” İYİ Parti’nin seçimlere girmemesi üzerine mi oynanıyor” endişesi oluştu. YSK, muğlak konuşmalarıyla seçmen üzerinde tedirginlik yarattı.

İleride oynanabilecek oyunlar ve olası hukuki engeller; CHP’den 15 milletvekilinin istifası ve İYİ partiye jet hızıyla katılmasıyla kapandı; oyun bozuldu. Cumhur ittifakçılarının beklemediği yerden çıkan bu soru, sınavın kaderini değiştirdi.

Cumhuriyet ve demokrasi havalarında açıklama yapanların, birden bire ters yüz olmaları ve bu gelişme üzerine söyledikleri nahoş sözleri de tarih unutmayacaktır.

Oysa İYİ partinin elinde, İyi Parti’ye geçmek isteyen 36 MV’nin ismi zaten vardı. Ama Meral Hanım ve İYİ Parti kurmayları, siyasi etik hesabıyla buna sıcak bakmamıştı.

Fakat oynanan ve oynanacak hukuk dışı ayak oyunlarını bozmak ve ülkeye demokrasiyi yeniden getirmek isteyen CHP’li 15 mv’nin istifası ve İYİ Partiye gurup kurdurmasıyla taşlar yerinden oynadı, birilerinin planı bozuldu. Böylece İyi Parti 100 bin imza sıkıntısından kurtulduğu gibi hazineden yardım almaya da hak kazandı. (Ben bu yardımlara karşıyım)

Yapılan kamuoyu anketleri gösteriyor ki ilk turda Sayın Erdoğan’ın: % 38.2,  Sayın Akşener’in: % 37.4 lük bir oyu vardır. İkinci tur tahminleri de Sayın Akşener’in % 60 lık bir oyla Cumhurbaşkanı olacağı yönündedir.

Sayın Temel Beyin: “AKP, ne yaparsa yapsın, nasıl pompalarlarsa pompalasınlar sonuç hüsrandır.” Dediği gibi sonuç budur.

Sayın Bahçeli ve Erdoğan’ı kızdıran gelişme, soruların çalışmadıkları yerden gelmesidir. CHP, her türlü aleyhte söylemi göğüsleme pahasına demokrasi yolunda büyük bir özveride bulunmuştur. Kendilerini tebrik ederim. Sayın Kılçtaroğlu’nu kutlamamak ne mümkün.

Gezdiğim köy ve kasabalarda da halk, hem korkmakta hem de AKP’nin beceriksizliğinden usanmış vaziyettedir. Gübreye gelen % 20 lik ÖTV zammı için, “Beyim gübreyi zenginler mi, yalılarda oturanlar mı kullanıyor?” Sorusunu sormaktalar ve

Sayın Erdoğan, belki de böylece: “Ben yoruldum artık, yönetemiyorum benden kurtulun”  mesajı mı vermiş olmakta acaba demekteler.

Sayın Akşener’in beyini ve oğlunu siyasette gören, bilen tanıyan var mı?

Türkiye 24 Haziran seçimlerinde ya tek adam sistemine “HAYIR” ya da güçler ayrılığı ilkesine dayanan parlamenter demokratik sisteme ”EVET” diyecektir. Görüldü ki muhalefet, gündemi oluşturmakta ve siyaseti iyi yönetmektedir. Bir söz vardı: “Şeytana pabucu ters giydirmek.

Hayırlı olsun.

Esen kalınız.                                                                                  

               

               

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar