Reklam
  • Reklam
Soğan üzerinden ucuz siyaset
Nazım PEKER

Nazım PEKER

Soğan üzerinden ucuz siyaset

03 Aralık 2018 - 13:03

Ülkede fiyatı artmayan, pahalanmayan ne kaldı ki, emekli, işçi, memur maaşlarıyla asgari ücretten gayrı?

Erdoğan ve AKP, “Garip-guraba, fakir-fukara” edebiyatı ve söylemiyle iktidara gelmişler ve fakir-fukaranın umudu olmuşlardı.

16 yıllık iktidarlarında satılmadık camilerle, göller ve akarsular kaldı. Kim bilir belki yarın belki yarından da önce sıra onlara da gelebilir.

24 Haziran seçimlerine girerken Erdoğan, “Siz 24 Haziranda bu kardeşinize oyu verin de enflasyonla, faizle, pahalılıkla nasıl mücadele ediliyor bir görün” taahhüdünde bulunmuştu. 24 Haziran akşamı da: “ Yüz gün içinde her şeyi toparlayıp rayına oturtacağız” sözünü vermişti.

24 Hazirandan bu güne kaç gün geçti?

Vatandaş açısından rayına oturan, vatandaşı rahatlatan ne oldu?

Pahalılık ve enflasyonla bir mücadele görüyor musunuz?

Şimdi Erdoğan ve kurmaylarının imdadına soğan yetişti. Soğan üzerinden mesajlar aldı başını gidiyor. Soğanı depolayanların depolarına baskınlar yapılıyor. Ama stok suçundan ceza kesilen bir depocuya da rastlanmış değil.

Üretici soğanını, kapısının önüne mi dizecekti?

Erdoğan: “Hiç kimsenin benim vatandaşıma pahalı ürün yedirmeye hakkı yoktur” diyor ve çok da haklı söylüyor. Hiç kimse ama hiç kimsenin bu asil millete fahiş fiyattan pahalı mal satmaya ve yedirmeye hakkı yoktur.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne.

Ülkede elektriği, akaryakıtı, doğalgazı kim satıyor, kim pazarlıyor?

Hükümet – devlet değil mi?

Sn. Erdoğan vatandaşın pahalı soğanını görüyor da kendi tekelinde bulunan: Doğalgazın, elektriğin, mazot ve benzinin fahiş fiyattan bu asil millete satılmasına gönlü nasıl razı oluyor?

Bu nasıl bir vicdandır ki, hiç sızlamıyor?

Vatandaş haftada birkaç kilo soğan tüketiyor ama her gün onlarca kw elektrik, onlarca metreküp doğalgaz, litrelerce mazot ve benzin tüketmekte.

Temel Karamollaoğlu:”Türkiye'nin soğanlarla değil soyanlarla ilgilenmesi icap eder. Bugün Türkiye'nin problemi depocular değil repoculardır.” Derken acaba iftira mı ediyordu yoksa hakikatleri mi dile getiriyordu?

Sn. Erdoğan eğer gerçekten bu asil milleti düşünüyorsan ve yüreğin yetiyorsa; doğalgaz, elektrik ve akaryakıtta beklenen gerçek ucuzluğu yap da seni canı gönülden alkışlayalım.

Öyle soğan üzerinden ucuz siyaset yapmak çok kolay, değil mi?

Vatandaş artık kalorifer yakamayıp battaniyelere bürünerek gecelemekte, bilmem ki haberiniz var mı?

Anadolu’da vatandaş soğan kırıp yufkaya sararken sarayda padişahlar Arnavut ciğerli şerbet içmekteydiler. Çünkü her türlü gereksinimleri bütçeden karşılanıyordu.

Esen kalınız.                                                                              

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar