Burası Konya…
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Burası Konya…

31 Ağustos 2016 - 09:58

Haftanın ilk gününün koşuşturmacasının ardından gece yarısı Konya karanlığa gömüldü.  Milletin ayarı bozuldu diyoruz ya; hakikaten öyle oldu.  Gece yarısı herkes sosyal medyadan ayaklanmanın ilk sinyallerini verince olay büyümeye başladı.

Vilayetin önünde kısa zamanda elinde bayraklarla kalabalık oluşmaya başladı. Bu anlamda sosyal medya çok iyi bir aracı kurum olarak hizmet veriyor.  Herkes birbirinden, her şeyden  haberdar oluyor.  Olayı duyan atletiyle şortuyla Valiliğe koşuyor. Kimileri toplumu sakinleştirme derdindeyken kimileri de acaba bir şeyler mi oluyor endişesi taşlıyor.

Yaşanan elektrik kesintisinin ardından Vali bey twitter hesabından  açıklama yaparken,  twitteri olmayan vatandaş,  "Ben anlamam bekleyeceğim burada, Vali bey buraya gelsin" diyecek kadar da özgüvene sahip..

Bu millet bu ülkeyi kimseye yedirmez. Bu topraklar o kadar kolay kazanılmadı. Her ne kadar  “Milli Bayramlar” kutlanmasa da;  atalarını, ecdadını unutmayan millet, onların kanlarıyla rengini alan bu bayrağı kimseye teslim etmez .

Kurtuluş savaşında millet olmayı başaran  bu halk, 15 Temmuz darbe girişimiyle  bir kez daha milli duygularını dışa vurmayı başararak, bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere ve tüm dünyaya bir kez daha haykırdı. Söz konusu vatan, bayrak olunca nasıl yumruk olup düşmanın tepesine ineceğini bilen bir milletiz. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Bu ülke terör örgütlerine, dış güçlerin hesaplarına kurban edilemeyecek kadar değerli ve güçlü. Bakın 30 dakikalık bir elektrik kesintisine, her yerden yollara çıkanlara bakınca  “Bu millet gözünü karartmış. FETÖ'sü, DAEŞ'i, PKK'sı kesmez bunları. Korku yok. Değil tankın uçağın önüne atlayacak kadar gözünü karartmış.  Bu ülkede artık darbe falan olmaz” dedirtiyor.  Artık kendi gücünün farkında olma bilincine sahip bir halk görüyoruz sokaklarda, yollarda, meydanlarda...…

Zaman birlik olma zamanı diye sarf edilen sözler hiç boşuna değil ve kendisini idare edenleri yakından takip ediyor. İletişim çağında globalleşen dünyada her şey artık çok hızlı gerçekleşiyor. Tabi ki tedbiri de elden bırakmamak lazım.

Bakınız bizim Mehmetçikler Suriye’de savaşırken, Suriyelilerin sahillerde gezmesi herkesin dilinde… Halk tepki gösteriyor. Bizim kanımızda savaşçılık var ki; korkmuyor olayların üzerine yürüyoruz. Hükümetin Suriye politikası, dış politikada izlenen yol tartışılabilir ama burada biz millet olmayı, birlikten doğan güçten, vatan ve bayrak sevdasından söz ediyoruz.

Biz buyuz…

Pazartesiyi salıya bağlayan gece Konya’da yaşanan gerçek budur.

Artık hiç kimsenin taviz vermeyeceğini Konya tabiriyle bu “gavurlar” bilecek. Öyle DAEŞ' miş, FETÖ'ymüş, PKK'ymış, ya da her ne isimle gelirlerse gelsinler bu millet dim dik karşılarında duruyor ve durmaya da devam edecek.

Dostun  düşmanın haberi ola...

Son Yazılar